Els Capgrossos uneixen per tercer cop el 4 i el 3 de 9

Han de desmuntar, però, el 3 de 8 amb l’agulla a Girona

  • Cugat Comas i Fotos de Capgrossos
  • Dilluns, 27 Octubre 2014 11:07

Detall del 3 de 9 dels Capgrossos a Girona

La Traca Final dels Capgrossos va començar a explotar ahir a Girona amb una actuació notable en què els blaus van unir, per tercer cop enguany, el 4 i el 3 de 9. La felicitat no va ser completa perquè el 3 de 8 amb agulla intentat després es va haver de desmuntar per indecisió de la canalla, però el balanç és positiu. Els de la camisa blava tornaven a un escenari de compromís després del mal Concurs de Tarragona. No ha estat fàcil gestionar les baixes sofertes al certamen tarragoní, dues de molt puntuals i precises a les alineacions de la colla i en certa manera la Plaça del Vi era el lloc i Sant Narcís la diada per sotmetre a revàlida l’estat de forma de la colla. Les intencions eren tornar a portar a plaça una Tripleta i es pot dir que es va fer dues terceres parts de la feina proposada. I, sobretot, un 3 de 9 impossible que va salvar-se a la sortida de la canalla en una seqüència impensable, fora de l’abast de tota lògica.

Els Capgrossos convoquen assajos aquesta setmana el dimarts, el dijous i el divendres amb la intenció de portar la torre de 9 amb folre i manilles dissabte, per Tots Sants, a Vilafranca

El 3 de 9 era el segon castell del dia, després d’un 4 que va seguir el guió que repeteix sempre la construcció franquícia de la colla. Erigit amb decisió amunt, el 4 va tenir un bon desenvolupament inicial però va tornar-se a fer llarg a la baixada, sobretot al nucli del folre i el seu encaix amb els terços. Un altre cromo, però, per a un any de rècord en 4 de 9.

I després va venir el 3. El que s’havia fet per Santes i Lleida, el que havia caigut al Concurs. I quin 3 de 9! El 3 de 9 va pujar senyorial i segur, una mica tremoladís però ben afermat de mides i va dibuixar l’aleta amb un tempo exemplar i presentant bones formes. Però després del punt culminant els dosos es van estirar i ajupir-se de forma desmesurada i les sisens van haver de treballar de maneres impossibles. Només l’ofici, la rapidesa i els crits d’eufòria incrèduls de la plaça van obrar la descarregada. Un 3 per recordar, i per no repetir així perquè caurà.

El 3 de 9 dels Capgrossos a Girona

En tercera ronda els Capgrossos van desmuntar el 3 de 8 amb l’agulla que portaven a plaça per primer cop aquest any. Només l’havien intentat una sola vegada, el 2009, però les darreres setmanes l’havien assajat. Tota la feina es va veure amb un desenvolupament exemplar d’aquest castell de 8 i mig però l’enxaneta del pilar, ja en posició, no ho va veure clar i es va decretar la retirada. Això va trastocar els plans a la baixa, fent-se la torre de 8 en repetició i optant pel pilar de 6 i no de 7 com a comiat. Sense Tripleta, però amb un altre duet de 4 i 3 de 9.

3 de 10 genial dels Minyons
La Diada de Sant Narcís a Girona va tenir de grans protagonistes els Minyons de Terrassa que van descarregar el 3 de 10 amb folre i manilles. El castell més colossal que hi ha es va veure descarregat per cinquè cop a la història, tres dels cinc cops amb la firma d’una colla terrassenca imponent, que també van fer la torre de 9 emmanillada. També destacats els Marrecs de Salt que van aconseguir el primer 5 de 8 de la seva història. Girona és talismà a les seves tres colles habituals.