Dos castells de 9 a Lleida per agafar moral pel Concurs

Els Capgrossos sumen gamma i castells també dissabte a El Prat

  • Cugat Comas i Fotos de Capgrossos
  • Dilluns, 29 Setembre 2014 10:54

Capgrossos Lleida

La pluja impertinent que va fer la punyeta a tot el país diumenge al migdia –Festa al Cel inclosa– no va ser a temps d’avortar dues terceres parts de la missió que els Capgrossos s’havien fixat en la tradicional diada de Sant Miquel a Lleida. És curiosa aquesta relació fraternal que tenen els maresmencs amb la terra ferma, a dos-cents quilòmetres de casa nostra. Però ja fa anys i panys que s’hi senten com a casa i que La Paeria els encén fins a treure el millor suc possible de la colla. El 2014 no serà una excepció i els blaus van anotar-se, per segon cap aquest any, la parella de castells de 9 bàsics, amb el 3 i el 4. La pluja va impedir el que havia de ser la segona ’Tripleta Vilafranquina’ del curs però els blaus van sortir remullats i contents de plaça.

No era un cap de setmana fàcil pels Capgrossos. Dues actuacions en dos dies sempre són exigents i més després d’un assaig dur i accidentat com el de divendres. És per això que la primera sortida a El Prat revestia una atenció amplificada i els de blau la van poder solucionar de forma convincent. D’entrada van fer-hi la torre de 8 aguantada només per manilles, menys perfecta que la darrera però molt forta de mentalitat i desenvolupament, i després van plantar-hi el 3 de 8 i un altre 4 de 8 amb l’agulla amb el pilar interior força sacsejat. La colla mostrava galons de 8 i mig hores després d’haver caigut a assaig. Bona raça castellera dels blaus.

Lleida sempre és talismà

La del darrer diumenge de setembre és sortida habitual i propícia pels de la camisa blava. Ahir no va ser una excepció i la colla va ensenyar bones armes en les dues rondes que la meteorologia va permetre. Ho va fer a una setmana del Concurs i plantant amb solidesa els dos castells que han d’obrir les rondes a la plaça de toros de Tarragona diumenge que ve. D’entrada el 4 de 9 ben solidificat de formes però que altra vegada –i aquí hi ha un vici estructural que farien bé els Capgrossos de parar-hi atenció– es va allargar massa per sota, perdent les formes. És com si el castell es fes llarg i carregós. Però com que el tenen assimilat el descarreguen. Un altre. I ja en són nou aquest any, rècord en un any pels de blau.

Vídeo del 3 de 9 dels Capgrossos a Lleida

En segona ronda va venir el moment més destacat del cap de setmana: el segon 3 de 9 del curs. En desenvolupament del castell va seguir unes pautes quasi calcades a les de Santes. Els de Mataró l’han anat cuinant a poc a poc, a foc lent, setmana rere setmana a assaig. Han volgut estar segurs de quan i com tornar-lo a intentar i ahir es va poder veure aquesta implicació exemplar a tots els nivells en un intent que va pujar molt vàlid, molt convençut. És cert que amb tot el pes a dalt els nervis van fer acte de presència i el folre va necessitar molta força per acabar de lligar els terços però el 3, ràpid, es va descarregar. El 3 va mostrar una versió molt convincent. Ha tornat per quedar-se.

La pluja va tancar precipitadament l’actuació a la segona ronda. Abans els Castellers de Lleida havien carregat el 3 i la torre de 8 la Joves de Valls havien brindat un gran 5 de 8 i el 3 de 9 folrat.