Un altre 4 de 9 dels Capgrossos

La colla fa la millor torre de 8 de l’any pensant ja en la de 9 pel Concurs

  • Cugat Comas i Fotos de Capgrossos
  • Dilluns, 22 Setembre 2014 12:56

Esplugues Capgrossos

Els Capgrossos van actuar ahir diumenge a Esplugues de Llobregat, en la diada de la Festa Major que s’ha convertit un una cita fixa pel tercer diumenge de setembre. L’actuació ja ha consolidat les tres colles que hi actuen, i totes tres s’hi senten a gust i hi porten bons castells: tothom content. Els blaus van escollir fa dos anys Esplugues pel debut del 7 de 8 i per fer-hi el 3 de 9 amb folre, l’any passat per recuperar el 4 de 9 amb folre després d’unes Santes horribles i aquest any la plaça va ser una fase més superada, un nivell de consolidació assolit, en el procés cap al Concurs de Castells del 5 d’octubre a Tarragona. Descartat divendres el 3 de 9, el 4 tornava a ser la carta més important a la que es volia jugar. I com quasi sempre, la carta va ser guanyadora. Un altre 4 de 9 a la saca.

Abans del 4, el castell més alt, va venir la que potser és la millor notícia del dia. Els Capgrossos van tornar a obrir de torre de 8 amb folre, i aquesta vegada li van treure l’agulla al folre, una posició que no existeix a les manilles. D’aquesta manera els terços perden un ajut, el folre un component i el castell s’assembla més al que ha de ser de 9, si els assajos ho validen, al Concurs. A l’hora de la veritat la torre va anar de perles. Més ben tirada de ritme i agafada de mida, es podria dir que va ser de les millors torres de la temporada i això, a quinze dies de la gran cita i encara amb un mes i mig de calendari casteller per endavant, és obvi que va esverar la colla.

La torre de 8 a Esplugues

Un 4 millor

Al darrere hi va anar un 4 de 9 amb folre millor que el seu immediat predecessor, al Born. Repetia alineació i va millorar molt en tots els seus processos, habilitant un desenvolupament senyorial que només va empitjorar-se en el tram final de l’intent. Ja és vici repetit que el 4 es fa llarg a la colla i sobretot al folre i el seu encaix de mides, també repercutint a terços amunt i a la pinya avall. L’ofici i el coneixement ho salven, però provoquen que el quatre s’acabi suant quan s’enlaira amb aparent facilitat. El tercer castell va tornar a ser un 4 de 8 amb l’agulla que, si bé no va tenir un 4 bonic en cap moment, capgirat de maneres, gens uniforme i tremolós, sí que va tenir un bon pilar de 6 a dins en forma d’agulla robusta. Molt robusta.

L’accident del dia va arribar en ronda de pilars i és que el pilar de 6 dels Capgrossos va quedar en carregat perquè es va quedar sense piles ni defensa en la descarregada en abocar-se molt endavant.

La millor actuació a plaça la van signar els Castellers de Sants amb la Tripleta Màgica i el pilar de 6 i els Castellers d’Esplugues van fer la millor actuació de la seva història amb el 4 de 8, el 2 de 7 i el 3 de 7 per sota.