Els Capgrossos s’apunten un altre 4 de 9 al Born

La colla recupera el 4 de 8 amb agulla i a la tarda participa a la ‘V’ gegant

  • Cugat Comas
  • Divendres, 12 Setembre 2014 12:46

Els Capgrossos al Born

L’Onze de Setembre dels Capgrossos de Mataró va ser un dia rodó, per emmarcar. La colla tenia doble cita i va saber-se mobilitzar per brillar castellerament al migdia en un marc incomparable com el Mercat del Born i a la tarda va ser a la ‘V’ gegant, sent una de les colles més mediàticament seguides, ja que van fer castells al tram maresmenc, molt cèntric, entre el Passeig de Gràcia i la Gran Via. En una Diada plena de simbolisme, els Capgrossos van poder repicar i anar a la processó, oferint tot un 4 de 9 a la Diada del Tricentenari, a tocar de les ruÏnes de 1714 primer i complint amb pilars i castells a la tarda, al costat de milers de catalans. Una taca blava per la història enmig de les quatre barres més llargues de la història.

L’actuació del Born es va convertir en un aparador perfecte, ple de curiosos i públic que anava i venia del mercat, el Fossar de les Moreres o l’Arc de Triomf, alguns dels epicentres emocionals del dia. La millor actuació de plaça la van signar uns Capgrossos de Mataró, que en una setmana han demostrat per partida doble, primer a Sabadell i ahir al Born, que tornen a oferir les bones prestacions amb les que van sentenciar la primera meitat de curs a Les Santes. Els de blau van tornar a obrir amb una torre de 8 que va tenir instants de suspens, amb tot el pes dalt, però que serveix per sumar i seguir cremant etapes en el camí ja decidit i verbalitzat d’anar per la germana gran emmanillada al Concurs. La torre, en aquesta perspectiva, encara ha de millorar. A la segona ronda vindria el moment estel·lar dels blaus amb el seu castell franquícia, un 4 de 9 folrat amb alguns canvis que va demanar equilibri i, sobretot, bona gestió de temps i serenor als seus pisos alts. Alguna rengla de desdibuixar-se amb tot dalt i va demanar ofici. Descarregat feliçment, al cap i a la fi.

La tercera ronda va permetre veure el 4 de 8 amb l’agulla, el quart de la temporada d’una colla a qui se li havia fet esquiva aquesta presa durant anys i que, en canvi, ara sembla tenir-lo del tot assimilat. L’execució del 4 va ser canònica i la baixada del pilar va ser la millor de les que s’han fet a aquest castell. Un altre pilar de 6, treballat pel segon però ben solucionat per dalt, va tancar una seqüència del tot gratificant pels maresmencs, que a la tarda sortirien a televisions de mig món fent el 4 de 7 amb l’agulla, el 7 de 7 i el 3 de 8 a la gegantina ‘V’ catalana.

A la Diada del Tricentenari també hi van actuar els Minyons de Terrassa, fent 3 de 9 amb folre, 5 de 8 i 2 de 8 folrat i la Jove de Barcelona, fent 3 i 4 de 7 i el 7 de 6.