Convoquen assajos especials per buscar una Tripleta per Santes

Cap de setmana intens: actuen dissabte a Sants i diumenge a Premià i Arenys

  • Cugat Comas
  • Dijous, 10 Juliol 2014 13:16

Capgrossos de Mataró, Capgrossos assaig Santes

Els Capgrossos afronten aquest cap de setmana els darrers tests abans de la cita castellera més important de l’any, la Diada de Les Santes. Els blaus volen portar a l’actuació de diumenge 20 una Tripleta –dos castells de 9 més el 5 o el 4 de 8 amb l’agulla– i el pilar de 7 però com a pas previ tenen, aquest cap de setmana, un periple casteller maratonià que els durà dissabte a Sants i diumenge a Premià al migdia i a Arenys al vespre. De com quedin els castells després d’aquest cap de setmana dependrà en gran part el plantejament que els blaus puguin fer de Les Santes. Repetir el 4 de 9 o buscar per primer cop el 4 de 8 amb l’agulla i el pilar de 7 podrien ser alguns dels objectius de màxims de la colla de cara a l’actuació de dissabte o, en segon terme, diumenge a Premià de mar. Als de la camisa blava la Plaça d’Osca de Sants els porta un molt bon record. Hi han actuat un sol cop i hi van fer la Tripleta Màgica, a l’octubre.

Aquest dissabte són els convidats de la diada d’estiu d’uns Castellers de Sants pletòrics i els de Mataró volen portar-hi el seu ‘skyline’ actual que podria passar pel 4 de 9 i la torre de 8 i, si els assajos els validen, el pilar de 7 amb folre i el 4 de 8 amb l’agulla. Aquest darrer castell fa cinc anys que no el descarreguen, els maresmencs. El 3 de 8 seria el castell comodí. D’aquesta alineació també n’hauria de sortir el programa per diumenge a Premià de mar, amb possibilitats que hi entri també el 7 de 8 que només ha estat blau una sola vegada, el 2012.

Assajos especials de Santes
En paral·lel a una major exigència als compromisos en forma d’actuació, els Capgrossos també necessiten que s’ompli el pati en els quatre assajos que queden abans de Santes, avui divendres i dimarts i dijous al local i divendres 18 a Santa Anna. Ja fa alguna set­mana que alternen el treball sobre els castells més a l’abast amb algunes proves de torre de 9 o pilar de 8, tots dos amb folre i manilles.