Castells de 8 a dues setmanes de Les Santes

Els Capgrossos actuen al Sant Jaume de Premià de Dalt dins els actes del Tricentenari

  • Cugat Comas i Fotos de Capgrossos
  • Dilluns, 07 Juliol 2014 09:55

El 7 de 7 dels Capgrossos a Premià de Dalt

Els Capgrossos de Mataró van actuar diumenge en solitari a Premià de Dalt, aixecant una mica el peu de l’accelerador però plantejant una seqüència interessant: 4 de 8, 3 de 8, 7 de 7, 4 de 7 amb l’agulla i pilar de 6. L’actuació s’emmarcava en els actes del Tricentenari i el Sant Jaume premianenc va servir per veure els castells que aspiren a entrar al programa de la diada de Les Santes amb un pis menys. La referència obligada de l’actuació de Festa Major marca el dia a dia d’una colla que afronta dues setmanes d’allò més intenses. A més d’assajos especials, el cap de setmana que ve té tres actuacions en dos dies: Sants, Premià de Mar i Arenys.

El 3 de 8 fet en segona ronda –amb un canvi a dosos i tot– és la millor notícia. El castell va pujar segur, i tot i que segueix pecant d’una mica de lentitud en el seu desenvolupament, ja no comporta patiment i cada pis el treballa bé. Abans, s’havia obert plaça amb un 4 de 8 una mica boterut però defensat amb la lucidesa de qui té molt marge per davant. Un 4 amb alguna estrena, que el cap de setmana que ve hauria de tornar a pujar a dalt d’un folre.

Del 7 de 7 cal destacar el rodatge en castellers poc habituals que sempre suposa, tant a tronc com en posicions de pinya i del 4 amb l’agulla, que els Capgrossos estan insistint a assaig per poder-lo fer de 8. Compte amb l’estadística que diu que fa 5 anys que no el descarreguen. A Premià va ser de 7 i no va comportar dificultats. Totes dues estructures amb un pis més són objectius manifestos de la colla per a aquests 15 dies.

L’altre moment destacat va ser el pilar de 6 de comiat, el quart de l’any, un pèl alentit demanant defensa en la baixada però descarregat, que és el que compta.