Els Capgrossos, sense confiança, segueixen sense 3 de 8

Desmonten el castell i també el pilar de 6 en la seva actuació a Gràcia

  • Cugat Comas i Fotos de Capgrossos
  • Dilluns, 19 Maig 2014 10:05

Els Capgrossos, desmuntant el 3 de 8

Els Capgrossos no estan fins. La colla mataronina va evidenciar ahir a Gràcia que passa per un moment delicat, sobretot pel que fa a la confiança en ella mateixa. No era fàcil l’envit pels de la camisa blava, ja que era el tercer diumenge seguit de castells i es venia de dues caigudes en sengles diades a Figueres i Sants. El 3 de 8 s’està convertint en una bèstia negra en aquest inici de temporada i, a més a més, en cada intent a plaça s’eixamplava la diferència entre com es treballa a assaig i com es transporta això a plaça. A Gràcia, aquesta vegada, el castell no va caure. La canalla el va fer anar avall víctima d’una manca de confiança transmesa per tota la colla. El moment representatiu d’una diada frustrant.

Com en les setmanes precedents, la magnitud de l’objectiu no assolit deixa en un pla secundari els castells fets i realitzats. Els Capgrossos no van poder amb un 3 al que ben aviat es va veure que la canalla no volia pujar. S’acostuma a dir dels més petits de la família castellera que són els que millor veuen com estan les coses, els qui més encertadament interpreten els estats d’una colla. I ahir la canalla va dir que no. Sobirana com és. Necessitada de més feina tota la colla, com està. Era segona ronda i en castells no et retires d’una actuació.

Bons 4 i 2

La primera ronda havia tornat a ser terreny per un 4 de 8 escandalós i apamat del que només sent tiquis-miquis se li pot trobar alguna heterodòxia per la part alta. El 4 és l’antítesi del que és el 3. Un castell assimilat, que els de blau semblen poder fer xiulant. La mateixa sensació deixa la torre de 7. El castell, fet en ronda de repetició després de l’intent desmuntat de 3 de 8, va pujar i baixar elegant i sobri. La torre està molt bé. Molt millor que l’any passat. Tant 4 com 2 són, a hores d’ara, els indicis més clars de bonança enmig de la boira pel 3.

La tercera ronda capgrossa va ser per a un 7 de 7 lleuger, amb els pisos alts del que ha de ser el 7 de 8, castell que els de blau sols han signat una vegada –setembre 2012– en el seu historial i volen tornar a dur a plaça a l’Aniversari. I per postres, buscant un bon feeling, els de blau van buscar el pilar de 6 que va pujar apamadíssim però altra vegada la canalla es va fer enrere. No era el dia, definitivament.

Festival de 8 i mig
Els Capgrossos van ser els convidats de pedra d’una actuació de quatre colles a Gràcia. Els Castellers locals van evidenciar el seu gran estat de forma duent el 2 de 8 amb folre, el 4 de 8 amb l’agulla, el 7 de 8 i el pilar de 6. Espectaculars, estan, els que també van amb camisa blava. Al seu costat la Jove de Tarragona va estrenar el 5 de 8 i el pilar de 6 i els Castellers de Barcelona van brillar amb la torre de 8 amb folre.