Primer 4 de 8 de l’any pels Capgrossos

Els blaus celebren l’aniversari del local fent també el 5 i el 7 de 7

  • Cugat Comas i Fotos de Capgrossos
  • Dilluns, 07 abril 2014 10:29

Peu del 4 de 8 dels Capgrossos

Primer castell de 8. Els Capgrossos van completar diumenge en el decurs de la diada d’aniversari del local el seu primer 4 de 8 d’aquest 2014, en la que era la segona actuació del curs. Els de la camisa blava van acompanyar-lo de dos castells de 7 i mig també encarà inèdits per ells aquest any, el 5 i el 7. Un contratemps a l’assaig de divendres va fer ajornar la primera torre de 7 de la temporada que ara haurà d’esperar a una de les dues actuacions que encara tenen aquest abril. Al Parc de l’Escorxador, a tocar del Passatge Mariona Galindo Lora, també hi van ser els Castellers d’Esplugues –4, 3 i 4 de 7 amb l’agulla- i la Jove de Barcelona –4 de 7, 5 de 6, 3 de 6.

4 de 8 dels Capgrossos

El 4 de 8 es va fer en segona ronda, després d’un 7 de 7 de rodatge als pisos alts. On hi ha més feina al darrere aquest any pels Capgrossos és a canalla i actuacions com la de Mataró permeten acumular debuts, castells i nocions pels més petits del grup. El ‘carro gros’ es va bastir amb sobrietat de mides i el ritme inevitablement pausat que sempre tenen els castells primaverals. Molt ben solucionat a totes les altures, tot sembla indicar que la de 4 tornarà a ser l’estructura senyera pels maresmencs. El 5 de 7 de tercera ronda tampoc va comportar cap entrebanc i el comiat pilaner va ser de dos pilars de 5 seguits de 5 pilars de 4. El pilar de 6, per cert, ja treu el cap a assaig i aviat podria anar a plaça.

Calendari exigent
El divendres els Capgrossos van aprofitar l’assaig per donar a conèixer el seu calendari d’actuacions i objectius per a aquest 2014. Es tracta d’un 2014 exigent, sobretot en el seu tram final, on els de blau retornen a Terrassa en la darrera gran cita de l’any casteller i acumularan, tornant de vacances, fins a onze actuacions pràcticament seguides en les que es volen plantejar castells de 9 i, si es pot, castells de gamma extra. Per a aquests darrers, el gran objectiu després de perdre la gamma l’any passat, la tècnica els situa, a priori, en actuacions com Les Santes, el Concurs, Girona, Tots Sants, la Diada Mariona Galindo Lora o la Diada dels Minyons.