Els Capgrossos s'acomiaden amb la seva Diada

Actuacions durant tot el cap de setmana, a la Plaça Santa Anna

  • Redacció
  • Divendres, 08 Novembre 2013 12:05

Capgrossos de Mataró, Capgrossos

Aquest cap de setmana serà el darrer d’una llarga i intensa temporada de castells per tot el país dels Capgrossos i quina millor manera d’abaixar el teló que tornar a la Plaça de Santa Anna en motiu de la Diada Mariona Galindo Lora, la XVIIIa de la colla.

Aquest any una escultura de Rafael Codina d’uns pots de “poció màgica castellera amb els diferents ingredients necessaris” segons el mateix autor és la imatge d’una Diada que creixerà a tot el cap de setmana. Hi haurà actuació de vigílies amb els blaus i els Al·lots de Llevant vinguts de Manacor, a les Illes Balears. I ja diumenge la gran Diada amb els Castellers de Lleida, els Castellers de Sants i òbviament els Capgrossos de Mataró.

La colla castellera tindrà com a principal objectiu per diumenge fer un castell de 9, previsiblement el 4 de 9 amb folre, a més de castells de 8 i un pilar de mèrit, presumiblement el de 7 folrat. Cal recordar que durant la passada edició de Les Santes els de la camisa blava no van estar de sort, pel la qual cosa tindran ganes de reparar la imatge, jugant a casa, i poder fer bon paper a la Plaça de Santa Anna.

La Diada dels Capgrossos, la seva darrera actuació del curs, ja fa tres anys que té el nom de Mariona Galindo Lora en record i homenatge a la petita nena castellera morta el 2006 de resultes d’una mala caiguda en l’actuació de Les Santes.