Tornen a ensopegar amb el 3 de 9

Els Capgrossos perden embranzida a Girona per una llenya lletja

  • Cugat Comas i Fotos de Capgrossos
  • Dilluns, 28 Octubre 2013 10:40

Els Capgrossos a Girona

El 3 de 9, altra vegada. Els Capgrossos van ensopegar ahir amb el castell que més se’ls ha travessat aquest any. Aquest cop va ser a Girona, on el 3 va segar d’arrel l’embranzida d’uns blaus que ara hauran de fer recomptes i pedaços perquè el cop no esmeni del tot la traca final tot just encesa. A la Plaça del Vi les sensacions eren bones, fins i tot durant l’execució del castell, però amb tot el pes dalt i l’aleta superada va girar sobtadament pels pisos superiors en una llenya lletja. Com a símptoma post-traumàtic, els de blau van tocar a retirada i van veure’s obligats a renunciar al 5 de 8 i a un pilar de mèrit que està millor que mai. Divendres a l’assaig es va veure la millor prova del pilar de 8 amb folre i manilles que han fet mai, col·locant la sisena.

Girona enamora i és plaça de sensacions fortes. Ahir els Capgrossos tenien ‘feeling’ i van servir d’entrada un 4 de 9 compassat i quiet, amb una soca treballant plàcidament i un bon desenvolupament en l’execució del castell. No deixa de ser curiós que mentre mig món casteller es baralla amb el 4 mentre domina el 3, als maresmencs els passi a l’inrevés. El 4 de 9 es fa quasi xiulant i quan toca el 3 comença una altra història. Un altre cop la mateixa, concretament.

El 3 de 9 amb dels Capgrossos a Girona

El 3, de pega

L’estadística del 3 de 9 capgròs és, aquest any, nefasta. Dos descarregats, dos intents desmuntats i tres carregats, llenya inclosa. La dada il·lustra quina és la pedra que no hi ha manera de treure de la sabata. A Girona la cosa va ser sorprenent perquè el 3 semblava més senyor que a Solsona una setmana abans, on de ben aviat anunciava brega. Ahir es va complicar tot, de cop, sense avís ni possibilitat de treva. El 3 no negocia, el 3 mossega i fa mal. I aquesta vegada la caiguda va ser selectiva a l’hora de malmetre peces sensibles. Al darrere només hi va poder anar un 5 de 7 molt menor. I res de pilar de mèrit.

La Plaça del Vi tampoc va ser propícia per uns Minyons que volien apostar fort per la gamma extra i van topar, primer amb el 2 de 9 amb folre i manilles i, després, amb el 4 de 9 folrat. Llenya i llenya. En canvi els Marrecs de Salt es van graduar amb la seva millor actuació de la història: 3, 4 i torre de 8 descarregats i un gran pilar de 6 de comiat.