Els Capgrossos aposten fort a Girona

Afronten la Traca Final pensant en el pilar de 8 i el 5 de 9

  • Cugat Comas / Foto: Capgrossos
  • Divendres, 25 Octubre 2013 10:44

Capgrossos de Mataró, Capgrossos

Els Capgrossos de Mataró afronten aquesta setmana les seves dues cites de més envergadura de la temporada. Totes dues són places de nivell, diades de renom i ciutats de bons records. Totes dues són actuacions estimades, fixes en el calendari dels de la camisa blava i de les més importants de l’any casteller. Aquest diumenge a Girona i divendres que ve a Vilafranca del Penedès els de blau s’enfronten a la seva irregularitat d’aquest any i ho fan amb una ambició clara: si els assajos funcionen podrien intentar dos castells de gamma extra que mai abans han atacat: el pilar de 8 amb folre i manilles i el 5 de 9 amb folre.

Avui divendres hi ha assaig especial dels Capgrossos a les 21h al local. En acabat hi ha Oktoberfest i sorteig d'una panera de lots típics alemanys.

A dues setmanes de tancar la paradeta, el panorama pels Capgrossos és simptomàtic del que ha estat l’any. Diumenge van ensopegar a Solsona en “només” carregar el 3 de 9 amb folre, però, en canvi, són capaços de plantejar-se seriosament dos castells que mai abans havien tingut a l’abast. Tant el pilar de 8 com el 5 de 9 parteixen de l’estat de forma que l’espadat i el tronc del 5 evidencien cada vegada i a cada assaig, per una banda i de la il·lusió que va despertar en la colla la reacció protagonitzada a les actuacions d’Esplugues, Lleida i el Mercadal a Reus.

La pròpia experiència aquest any de la colla és extremadament sincera: quan s’ha anat a plaça amb el convenciment que dóna la bona feina als assajos, s’ha respost. Com podrà afrontar la colla aquesta ‘Traca Final’ és ara la incògnita. Girona i Tots Sants seran els baròmetres finals de la temporada capgrossa.

Tripleta o més

Els plans de la colla passen per poder portar la millor actuació feta aquest any a Reus –és a dir Tripleta Màgica i pilar de 7– tant a Girona com a Vilafranca. A partir d’aquí es treballen a consciència dos castells inèdits que si la massa social respon i els assajos acompanyen podrien intentar-se en aquestes dues actuacions. L’un és el 5 de 9 amb folre i l’altre el pilar de 8 amb folre i manilles. El mateix Cap de Colla dels Capgrossos, Mia Castellví, no descarta aquest darrer ja a Girona, on la millor actuació feta pels de blau és precisament la Tripleta Màgica i l’espadat de 7.

Assajos especials
Els plans de la colla passen per omplir el pati d’assaig en els dos assajos de gamma extra convocats amb la campanya tu/tots per avui divendres i dijous que ve, dia 31. Al local es veurà si la Traca Final pot ser o no de gamma extra.