Progressen adequadament: segona clàssica al sac

Els Capgrossos consoliden sobretot 4 i torre, en vistes a pujar-los un pis

  • Cugat Comas / Fotos: Capgrossos
  • Dimarts, 21 Maig 2013 11:04

Capgrossos Badalona

Com les notes que es posaven a primària fa quatre reformes educatives, els Capgrossos progressen adequadament. Segona clàssica de vuit al sac en dos diumenges. Van greixant a poc a poc la màquina i el pas és constant i silenciós enmig d’un món casteller ple d’estridències que veu setmana a setmana com més colles brillen més que mai i més aviat que mai. En aquest context d’altisonància castellera, els de Mataró van tornar a Badalona, plaça agraïda i que agafa solera, on van compartir plaça amb els Minyons de Terrassa i uns Castellers de Badalona amb qui s’està travant bona relació veïnal. L’actuació va somriure a totes tres colles.

Pels de Mataró, el 3 de 8 va tornar a ser el castell d’obertura. El 3 és encara la bestiola més esquiva d’aquest inici d’any pels mataronins i a Badalona va voler tornar a mostrar aquesta rebel·lia de castell que verdeja per una banda i no se l’acaben de creure per l’altra. Això es va traduir en una crisi de tremolí després del pas de la canalleta per dalt del castell, amb males mides de quarts en amunt. Res greu, però el 3 dista molt de ser un castell per fer-ne gran bandera. Qüestió de setmanes.

Capgrossos Badalona

Torre i 4, a punt

En canvi el 4 i la torre són figues d’un altre paner. Tots dos castells tenen el que manca al 3: serenor, desimboltura i fe. I per tant tots dos haurien de representar el salt de qualitat en les properes cites dels Capgrossos, sobretot en l’Aniversari el diumenge 2 de juny a la Plaça de Santa Maria. En espera d’aquest primer dia gros, a Badalona el 4 va ser potser el menys rebregat del curs i això ja és molt perquè anava per primera vegada amb l’alineació que hauria de pujar a un hipotètic 4 de 9 amb folre. Al darrera, la torre de 7 va ser potser la més maca del curs i comença a ensenyar bones formes. Molt bones formes, qui sap si per ser de 8 ja la setmana que ve. Aquest diumenge els de blau van a Vilafranca a actuar i dels assajos en dependrà quedar-se en el “progressen” o mirar de passar de curs. 2 de 8 amb folre i 5 de 8 poden ser les assignatures a aprovar.

Capgrossos Badalona

A Badalona els Minyons de Terrassa van ensenyar el seu notori bon estat de forma carregant el 2 de 8 amb folre i descarregant el 3 de 8 i el 4 de 8 amb el pilar, a més del pilar de 6 i els 'micacos' locals van ensenyar bones maneres castelleres amb el 3 i el 4 de 7 amb l'agulla.