Els Capgrossos, ‘allegro ma non troppo’

Els blaus s’adjudiquen la primera clàssica al estrenar el 3 de 8

  • Cugat Comas i Fotos de Capgrossos de Mataró
  • Dilluns, 13 Maig 2013 10:39

20 diada a Sants

Els Capgrossos de Mataró van començar ahir diumenge a Sants la seva temporada central, deixant enrere pre-temporades, primeres cites i actuacions en solitari. El mes de maig és el de posar més marxes i canviar el ritme i la tendència ja es va poder veure a la Plaça Benet i Muixí on ja d’entrada els de blau van plantar la gran estrena del dia, el 3 de 8. A partir d’aquest es va completar la primera “clàssica de vuit’ en sumar-hi el 4 de 8 i la torre de 7, amb quarta nova. Una mica més de ritme, allunyant la dinàmica del tedi i esmolant poc a poc les eines castelleres del Maresme. Allegro ma non troppo.

20 diada dels Castellers de Sants

El 3 de 8 d’obertura va ser la gran aportació capgrossa del dia. Es va atacar d’entrada, quan hi ha més fam, i va pujar molt ben plantat fins l’aleta, amagant que era novell. És cert que sobretot amb la sortida de la canalleta la rengla es va estirar, però el resultat sols es pot tenir per positiu. Al darrera hi va anar un 4 de 8 senyor, ja consolidat tot i que encara ha de corregir defectes de forma que fan que es faci llarg a segons quin nivell del castell. En tercera ronda la torre de 7 va ensenyar una nova aposta al pis de quarts i un molt bon funcionament a nivell global, tant de tempo com de desimboltura en tots els seus nivells. Una torre que se la veu primerenca però que no ha de tardar l’eternitat d’un mes a jugar dalt d’un folre. O aquesta hauria de ser la teoria.

A plaça els Capgrossos van veure com els Castellers de Sants celebraven per la porta grossa el seu 20è aniversari brillant amb la torre de 8 amb folre, el 7 de 8 i el 3 de 8. Són els mateixos castells que van signar els Castellers de Vilafranca.