Els Passerells brillen en la seva pròpia Diada

S’anoten el primer 5 de 6 del seu historial però tornen a topar amb la torre de 6, carregada

Passerells_5d6_horitzontal

La pluja va fer aixoplugar dijous passat la Diada dels Passerells del TecnoCampus que no es va poder fer al recinte universitari, passant al local dels Capgrossos de Mataró. La colla castellera universitària arribava a la seva segona cita com amfitriona –les temporades universitàries es divideixen entre diades de tardor i de primavera– amb ganes de fer la millor actuació de la seva història. El propòsit, acomplert, no va quedar exempt d’un cert regust agre ja que si bé es va poder descarregar el primer 5 de 6 de la colla, es va tornar a topar amb la torre de 6, quedant en carregada.

Vídeo de la torre de 6 carregada

 

Els Passerells van notar els nervis del canvi d’ubicació en el 3 de 6 que va obrir les seves tandes de castells, després d’un pilar de dol al costat de la resta de colles pel fatídic traspàs la setmana passada de l’emblemàtic casteller de Vilafranca Ignasi Trullàs. El 3, el castell més fàcil dels Passerells, no va anar tot el rodat que hauria, però no va plantejar grans preocupacions. En segona ronda els Passerells atacaven la torre de 6 que ja havien aconseguit carregar un any enrere al TCM. Aquesta vegada l’havien assajat més a consciència i l’havien arribat a aconseguir descarregar sencera a assaig però un cop amb les gralles sonant l’intent es va veure que era precari. La defensa fins la carregada de tot el castell va ser màxima i la llenya, lletja però sense conseqüències. La torre tornava a quedar “sols” carregada.

 

Gran 5 de 6
En tercera ronda els malves van fer el cor fort per anotar-se amb gran solvència el primer 5 de 6 del seu historial, que els dóna més gamma de 6 i mig. Amb una bona pinya fermant els segons, el tremolí derivat del pes dels castells universitaris va ser la tònica dominant però el castell no va perdre mides i va descarregar-se enmig de l’eufòria de la colla amfitriona. Eufòria que, sent colla universitària, després va convertir-se en una festa ben sonada. També van ser a Mataró els Ganàpies de la UAB, els Emboirats de la UVIC, els Engrescats de la URL i els Arreplegats de la Zona Universitària que amb un 4 de 7 van ser, com quasi sempre, els millors de la diada.