El Concurs s’amplia a dos dies i 30 colles

Els Capgrossos ja estan classificats pel “dia gros”, diumenge 7 d'octubre

Sent com és aquest 2012 un any parell, tots els calendaris castellers tenen reservat el primer cap de setmana d’octubre, quan se celebrarà a Tarragona el Concurs de Castells. Enguany però, el conegut com ‘el Mundial dels Castells” adopta un nou format i acollira un total de trenta colles en dos dies. Es reconverteix en biennal i s'ampliarà amb activitats relacionades amb el món casteller, a fi que el concurs no sigui un esdeveniment "aïllat". El concurs se celebrarà el cap de setmana del 6 i 7 d'octubre -diumenge actuaran les dotze millors colles del rànquing casteller, i dissabte a la tarda ho faran les 18 següents al rànquing.

 

El concurs s'ha volgut ampliar a trenta colles i ha calgut dividir les seves actuacions en dues jornades diferents, a la Tàrraco Arena Plaça, l'antiga plaça de braus de la ciutat. La classificació de les colles participants es farà a partir del rànquing casteller que avaluarà totes les actuacions castelleres fetes de l'1 de setembre del 2011 al 31 d'agost del 2012 -fins ara es tenia en compte el període del l'1 de gener al 31 d'agost.



Sense canvis pels Capgrossos

Aquest canvi de format del Concurs comportarà pocs canvis pels Capgrossos de Mataró que, amb els castells de nou acumulats el segon tram de la passada temporada ja tenen la participació al “dia gros” del Concurs, el diumenge 7, assegurada. Els de Mataró actuaran en el marc de l’actuació entre les 12 millors colles a la plaça de toros tarragonina aquest 7 d’octubre que convé ja ser reservat a totes les agendes. Tot i la reducció de colles, el Concurs mantindria el mateix horari i dinàmiques segons explica el comissionat de la biennal en la que es converteix el Concurs Josep Bargalló al Tot. “Diumenge continuaran actuant-hi 12 colles de 9 i de 8 de gamma alta, com a la passada convocatòria -on van actuar 12 colles d'aquesta gamma i les 2 de Tarragona del nivell de 7, res no indica, doncs, que la variació de temps hagi de ser massa substancial, tenint en compte que són previsibles més intents de gamma alta, si es manté el nivell de la passada temporada”, assegura Bargalló. La distància entre Mataró i Tarragona handicapa els Capgrossos respecte les colles del seu nivell ja que l’expedició blava al Concurs –l’any 2010 de 900 persones– ha de sortir de la capital del Maresme a les set del matí.