Mataró acull l'exposició de vídeo ‘Sessió contínua’

La mostra s’inaugura avui amb una conversa entre els artistes Martí Anson i David Armengol

La Sala d’exposicions de Can Palauet acull a partir divendres i fins el proper 9 d’abril l’exposició ‘Sessió contínua’, una mostra de vídeo que s'engloba dins el Programa d'Arts Visuals de l'Oficina de Difusió Artística de la Diputació de Barcelona que comença a Mataró la seva itinerància. ‘Sessió contínua’ és una exposició col•lectiva comissariada per Montse Badia que recull una selecció de treballs videogràfics realitzats en els darrers cinc anys per alguns dels artistes contemporanis més rellevants i significatius del nostre context: Martí Anson, Carles Congost, Dora García, Cova Macías, Joan Morey, Antonio Ortega, Mabel Palacín, Tere Recarens i Fernando Sánchez Castillo.

L’exposició s’ha concebut com un conjunt de multisales, en les quals es projecten tres programacions de vídeo independents que s’agrupen a l’entorn de tres eixos temàtics que permeten al visitant l’elecció del recorregut. L’atista Xavier Salaberria ha concebut, dissenyat i construït l’arquitectura dels tres àmbits de projecció i el mobiliari de l’espai de documentació. El propòsit de ‘Sessió contínua’ és analitzar i plantejar qüestions a l’entorn de la presentació, la comunicació, la producció i la recepció dels treballs artístics fets en vídeo.

El visitant tindrà diferents serveis: un espai de documentació, un catàleg, una pàgina web i un servei educatiu. També es podran fer visites comentades i tallers experimentals per a grups. A banda s'ha organitzat un curs per a centres de proximitat “Llegir imatges (en moviment)”, una conversa entre Martí Anson i David Armengol –avui dia de la inauguració– i un taller de videoart de Cova Macías per a alumnes de secundària i batxillerat com activitats específiques per a Mataró.