Medalla de la ciutat pòstuma a l’artista Santi Estrany

Diverses entitats ho havien demanat a l’Ajuntament després de la seva mort

  • Redacció
  • Divendres, 14 Març 2014 13:22

Medalla santi estrnay

La família de l’artista Santi Estrany i Castany (Mataró, 1923-2013) va rebre ahir de mans de l’alcalde, Joan Mora, la Medalla de la ciutat a títol pòstum, un guardó que diverses entitats van demanar a l’Ajuntament pocs mesos després de la seva mort. Va ser en el decurs de l’acte institucional de concessió de la Medalla a aquest artista que va destacar per les seves pintures amb interpretacions geomètriques de ciutats i pels esgrafiats d’homes amb màquines que va fer a moltes façanes d’edificis.

La seva vocació artística es va complementar amb 45 anys dedicats a la docència, tasca que també han volgut destacar les entitats que en el seu dia van sol·licitar el guardó i que, ja al novembre passat, li van organitzar diversos actes de reconeixement, sobretot l’Associació Sant Lluc per l’Art i l’Associació d’Amics de Ca l’Arenas.

Medalla santi estrnay

Santi Estrany era Doctor en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, pèrit Industrial i llicenciat en Belles Arts. Artista de llarga trajectòria, de caràcter polifacètic i innovador i activista de l’art i la cultura, va presentar exposicions estatals i internacionals. També va exposar ex libris en exposicions internacionals i va publicar el llibre “L’art gràfic al Noucentisme”, el text de la seva tesi doctoral.