Les conclusions sobre mobilitat a la Riera no satisfan els comerciants

Accepten el ‘consens’ però esperaran als resultats del Pla de Mobilitat pel Comerç i de l’Ordenança d’Usos pels Eixos Comercials

La Unió de Botiguers de Mataró (UBM) i l’Associació de Venedors de la Plaça Gran i Rodalies (AVPGR) no estan “plenament” satisfets amb les conclusions del Grup de Treball de Mobilitat del Consell Territorial del Centre, Eixample, Havana (PICEH) pel que respecta a l’accés de vehicles i mobilitat a la Riera. El grup es va constituir el juliol de 2005 amb l’objectiu d’emprendre un procés de reflexió i cerca de consens sobre l’accés i mobilitat a la Riera, amb els agents afectats com a protagonistes del debat.

El treball de participació entre tècnics municipals –Mobilitat i Obres– i membres de les entitats afectades, entre les que es troben la Unió de Botiguers de Mataró (UBM) i l’Associació de Venedors de la Plaça Gran i Rodalies (AVPGR) s’ha perllongat durant cinc mesos. El resultat, un document que reflecteix les controvèrsies plantejades pel sector comercial afectat enfront dels plantejaments veïnals. A les diferents reunions del Grup Mobilitat del PICEH, la UBM ja va proposar un estatus de “permissivitat controlada” per les característiques de l’eix comercial de la Riera, així com que el consistori negociés amb els aparcaments un canvi de les tarifes vigents per unes de noves que contemplin trams horaris inferiors als actuals d’una hora.

La Unió de Botiguers de Mataró, tot i signar el document i acceptar el terme ‘consens’ com a “voluntat compartida de respecte a l’actual ordenament”, afirma que contempla aquest marc normatiu com a “obert” a l’espera de les conclusions que sorgeixin dels futurs documents del Pla de Mobilitat pel Comerç de Mataró i de l’Ordenança d’Usos pels Eixos Comercials de Mataró.