Rocafonda guanya un jardí i recupera un jaciment arqueològic

L’alcalde va inaugurar diumenge l’ordenació dels talussos del cementiri dels Caputxins i l’adequacio de les restes de la vil·la romana de Rocafonda

L’ordenació dels talussos del cementiri dels Caputxins i l’adequació de les restes de la vil·la romana de Rocafonda, que es troben en aquesta mateixa la mateixa ubicació, ja són una realitat. Aquest diumenge l’alcalde de la ciutat, Joan Antoni Baron, va presidir l’acte d’inauguració que s’havia suspès el passat 29 de gener per causa del mal temps.

Les obres d’ordenació dels talussos del cementiri han permès incorporar al barri de Rocafonda un espai fins ara residual i convertir-lo en zona ajardinada, amb l’atractiu de comptar amb un jaciment arqueològic d’època romana. El jaciment de la vil·la romana dels Caputxins va ser descobert a finals dels anys seixanta del segle XX, en urbanitzar-se aquest sector del barri. L’any 2002 el jaciment va ser declarat Bé Cultural d’Interès Local (BCIL).

Tant els treballs d’ordenació dels talussos com l’adequació de les restes ha estat finançats en un 80% amb la subvenció dels Fons de Cohesió de la Unió Europea per al projecte de recuperació urbana i mediambiental de Rocafonda.