El desenvolupament urbanístic del Rengle dóna el primer pas

Les tres illes situades al costat del futur TecnoCampus conformaran una nova façana marítima

El ple municipal va aprovar el passat dijous, provisionalment, el Pla Especial de Millora Urbana (PEMU) del Rengle, que concreta els paràmetres urbanístics de més de 77.000 m2 de façana marítima. La modificació puntual del Pla General, aprovada l’abril de 2005, va fixar les bases dels plans urbanístics que es concreten en aquest document. L’àmbit del PEMU comprèn tres illes de sòl urbà situades entre l’avinguda del Maresme, el passeig del Rengle, el passeig de Marina i els carrers de Cabrils i de Caldes d’Estrac.

Les tres illes afectades s’ubiquen al costat de l’illa que ocuparà el futur TecnoCampus i dins el projecte d’urbanització del sector del Rengle que duu a terme l’empresa municipal PUMSA. L’ordenació de la zona preveu dos fronts d’acció principals. A tocar de la carretera de Barcelona (N-II) s’hi ubicarà la major part de l’ús terciari i industrial, on les edificacions seran de tres i quatre plantes d’alçada màxima, a excepció de dos edificis de set i deu plantes.

Pel que fa a la banda de mar, concentrarà el sostre residencial, on destacaran tres edificis de 14 plantes. El sostre residencial suposa uns 31.000 m2, d’un total de 100.820 m2 de sostre edificable. Es construiran 78 habitatges de protecció pública, 38 habitatges protegits en règim concertat i 271 de mercat lliure.

Més de 2000 places d’aparcament
Per altra banda, la urbanització de l’àmbit suposarà la creació de 291 places d’estacionament públic i unes 1.864 places privades soterrades. Aquests aparcaments, sumats a les places previstes a l’illa del TecnoCampus faran que el sector del Rengle compti amb 2.650 places. Per desenvolupar el PEMU, i abans de la tramitació de la llicència d’obres, l’ajuntament haurà de redactar projectes únics a cadascuna de les tres illes que configuren la zona.

Quatre nous aparcaments per a la ciutat
Tanmateix i pel que fa a places d'estacionament, el ple va aprovar també la construcció de quatre nous aparcaments, dos situats a la ronda de Rafael Estrany –suposaran més de 200 places–, un a l'escola bressol Taulet –31 places– i un altre al Parc de Cerdanyola –aproximadament 260 places–.