El Passeig Cabanellas creix i guanya sòl públic

La modificació del projecte obre el passeig i connecta la Llar Cabanellas amb el camp de futbol

La proposta d’obres per millorar el Passeig Cabanellas ja fa temps que va iniciar-se, però no ha estat fins ara que s’ha completat definitivament. Després d’introduir alguns canvis per tal que el projecte inicial s’adeqüés a la normativa de la Generalitat, el resultat ha estat un nou pla general que facilitarà la connexió entre els dos grans espais de la zona, la Llar Cabanellas i el camp de futbol, i que ha guanyat 440m2 d’espai públic de nova creació.

Perquè el passeig pugui presentar el seu nou aspecte serà necessària la reordenació de més de 4.200 m2 de sostre residencial. D’aquesta manera es definirà la nova alineació del passatge, un tram que s’anirà obrint a mida que s’apropa al camp de futbol. Però per poder fer efectiva aquesta obertura, s’han perdut 220m2 de sostre privat i s’han generat, en canvi, 440m2 de nou sòl públic.

Element connector i de pas per als vianants
El resultat serà l’ampliació del Passeig Cabanellas com un element de comunicació entre dos edificis d’importància per la zona i esdevindrà un pas de prioritat per a vianants, augmentant el nombre de vials d’aquest tipus que cada cop es veuen més a la nostra ciutat. A més, les obres també permetran la creació de cinquanta nous habitatges en un sol edifici amb unes condicions de ventilació i il·luminació molt millors que de les que gaudeixen actualment.

El primer pla de modificació de la zona va ser aprovat el març del 2005 sense tenir en compte l’al·legació que es va fer en el tràmit d’informació pública i que va ser desestimada. Malgrat aquesta aprovació provisional, el mes de juliol, el Conseller de Política Territorial i Obres Públiques va suspendre l’aprovació ja que considerava necessari incloure-hi noves modificacions. El poder garantir el compliment de l’accessibilitat d’emergència a l’edifici situat a l’interior de l’illa va ser una de les principals motivacions dels canvis al projecte inicial. Finalment, en el nou projecte s’ha decidit el·liminar la parcel·la situada a l’interior de l’illa.