El nou CAP Cirera-Molins, més a prop

També avança l’ampliació del CAP Rocafonda

CAP rocafonda

L’Ajuntament de Mataró ja està tramitant les modificacions urbanístiques necessàries per fer possible la construcció d'un nou Centre d’Atenció Primària (CAP) a Cirera-Molins, al costat de l’actual, i l’ampliació del CAP Rocafonda. Ambdues operacions es duran a terme per part de la Generalitat, i es fan a requeriment del Servei Català de la Salut (SCS).

Nou edifici per al CAP Cirera-Molins

El passat 8 de maig, el Ple Municipal va aprovar provisionalment les modificacions puntuals del Pla de millora urbana i del Pla especial d’equipaments Mataró-Nord per la implantació del nou CAP. El SCS ha optat finalment per construir un nou equipament just al costat de l'actual, enfront de les possibles mancances funcionals que arrossegaria una ampliació. Aquest estarà ubicat a la cantonada de la carretera de Cirera amb la ronda de Frederic Mistral.

El nou edifici comptarà amb 1.700 m² aproximadament, i tindrà una planta baixa i un màxim de dues plantes superiors, integrat a la topografia del terreny. La construcció del nou CAP comportarà alguns canvis, com el de reubicar les Pistes de petanca Cirera, previstes entre les rondes de Sant Oleguer i de Frederic Mistral.

L'ampliació del CAP Rocafonda-Palau 

La modificació puntual del Pla especial d’equipaments Mataró-Nord, aprovada inicialment el passat 6 de maig per la Junta de Govern Local, preveu l'ampliació en 543 m². D'aquesta manera, es cobririen les demandes del SCS (aconseguir un sostre total de 1.500 m²). L’ampliació està prevista per la part posterior, entre l’edifici existent (ronda de Rafael Estrany, 24) i el Camp Municipal de Futbol de Rocafonda. Per tant, aquesta afectarà les Pistes Municipals de Petanca de Rocafonda, que es traslladaran a una franja de terrenys qualificada d’equipament entre les instal·lacions esportives i els terrenys de l’Institut Cinc Sénies.

L’ampliació començarà a funcionar pròximament en mòduls provisionals que el SCS ja ha instal·lat, amb espai per a tres consultes més i una sala d’espera.