Esperant el desllorigador

La Ronda Barceló, sector aturat des de fa lustres, pot desencallar-se urbanísticament en breu

  • Redacció // Fotos: Daniel Ferrer
  • Divendres, 17 Novembre 2017 00:00

La Ronda Barceló és un bon baròmetre per comprendre les tendències urbanístiques de Mataró i copsar la temperatura de l'economia local. Al tombant de segle es va planejar que aquesta via passés a ser "el saló de la ciutat", connectada amb el Passeig Marítim amb un pas soterrat i un caràcter estratègic en aquella "nova Mataró". Posteriorment les urpes de la crisi van aturar el sector per complet, amb litigi judicial inclòs entre propietaris i Ajuntament. Porta quasi una dècada en l'estat en què la coneixem ara.

La recuperació del pols constructiu i l'economia sembla que ara, de forma imminent, faran que la Ronda deixi d'estar maleïda. Els primers promotors s'hi han interessat i l'Ajuntament veu amb bons ulls recuperar aquella zona com a potencial de ciutat, per situació i extensió. Fins i tot és sobre la taula recuperar el vell projecte d'una torre-gratacel que culmini, a primera línia, la nova Barceló.

Ciutat 2017, ronda barceló

Antic feu nocturn

Quan sí que brillava amb llum pròpia "la Ronda" era durant les nits de festa dels anys noranta quan va esdevenir una de les zones d'oci nocturn i discoteques de referència al país. Fins i tot s'hi havia hagut de tallar el trànsit.