El Sorrall, pendent de la inversió

La conversió de la zona propera a l'equipament esportiu en una zona terciària i de comerços, amb l'entrada directa a la carretera, segueix pendent d'iniciar-se

  • Redacció // Foto: cedida
  • Divendres, 30 Setembre 2016 12:28

Ciutat 2014/2015, zona sorrall

La zona del Sorrall està pendent d'una empenta per a la tan esperada i anunciada operació de desenvolupament urbanístic. De l'Ajuntament i del seu pla depèn que aquesta zona es converteixi en un nou pol d'activitat econòmica i que enllaci directament amb l'autopista amb una nova entrada al barri que completi la darrera operació de la Generalitat en els accessos a la ciutat.

Generalitat va aprovar definitivament el 31 de juliol de 2015 el planejament urbanístic de l’àmbit del Sorrall definit per l’Ajuntament. La nova ordenació permetrà dignificar l’entrada de Mataró des d’Argentona i el Vallès Oriental, preservarà els espais lliures de la zona de garrofers i pinedes pròxima al turó de Cerdanyola i dotarà el barri de Cerdanyola amb una nova zona d’usos terciaris i comercials.

En el marc d’aquest planejament urbanístic, que hauran de desenvolupar els propietaris del sòl, PUMSA està redactant dos projectes per millorar l’accés a l’àmbit del Sorrall.
En una primera fase es preveu urbanitzar el tram de la carretera d’Argentona que passa pel Sorrall, que la Diputació de Barcelona ha acordat cedir a l’Ajuntament. En concret, es tracta del tram de la C-1415c entre l’inici del terme municipal de Mataró i la rotonda on conflueixen l’avinguda de Josep Puig i Cadafalch i les rondes de Bellavista i de Josep Tarradellas. Aquesta reconversió de la carretera en via urbana es finançarà amb una subvenció de la Diputació, que ha cedit 470.000 € en el marc del Pla Xarxa de Governs Locals 2012-2015.

La segona fase de les obres planificades consistirà precisament en construir el vial de connexió entre aquestes dues rotondes, obra que s’avançarà però anirà a càrrec dels propietaris del sector. Per tant depèn de la inversió, tot plegat.
Es preveu que aquests projectes d’urbanització es tramitin per la seva aprovació i es licitin les obres durant el 2016; i que els treballs s’iniciïn i finalitzin durant el 2017.

Ciutat 2014/2015, zona sorrall

El projecte urbanístic

Els pla de l'Ajuntament contempla un aprofitament privat de la zona al voltant del Centre d’Esports homònim de més de 40.000 metres quadrats de superfícies mitjanes especialitzades, edificis de planta baixa i un màxim de dos pisos per a oficines i altres usos terciaris com poden ser hotels o establiments de restauració.

El nou Sorrall es presenta com un nou pol d’atracció a Mataró, com l’aposta per dignificar l’entrada a la ciutat des del Vallès Oriental i, alhora, permet protegir la zona verda dels Garrofers, que es connectarà amb la torre de Can Palauet amb un cordó verd. També garanteix l’aparcament al voltant de tota la zona, que és la principal preocupació dels veïns.

Ciutat 2014/2015, zona sorrall
El pacte polèmic per fer viable l'equipament esportiu
Va compartar polèmica el pacte signat fa mesos entrel'Ajuntament de Mataró i l'empresa Nuscamps SL, concessionària d'aquest important i freqüentat espai esportiu al barri de Cerdanyola.
L'Ajuntament assumeix en el pacte part del deute de l'empresa i li bonifica preus públics a canvi que la concessió renunciï a ampliar les instal·lacions fins al sostre de metres quadrats pactats en el plantejament inicial d'aquest espai. D'aquesta manera es vol equilibrar els comptes d'aquest espai, que havia acumulat pèrdues.