Revifa la construcció: es dupliquen les comunicacions i llicències d'obres el 2015

Es va passar de 885 actuacions el 2013 a 1.687 el 2015

  • Redacció - ACN
  • Dijous, 10 Març 2016 10:37

Ple de desembre

El sector de la construcció està fent una "tímida revifada" a Mataró i en els dos últims anys s'ha duplicat el nombre d'obres comunicades –aquelles de petita envergadura que no requereixen llicència– i llicències d'obres atorgades a la ciutat. El 2013 es van comunicar 732 obres i es van donar 153 llicències per part de l'Ajuntament, el que va suposar un total de 885 actuacions. El 2015, en canvi, es va tancar amb més de 1.600 intervencions. Es van comunicar 1.426 obres i es van donar 261 llicències. "No hem d'arribar a un estat com el que teníem els anys 2005, 2006 o 2007, però hi ha una remuntada i la reactivació és important per a la ciutat", ha explicat la regidora d'urbanisme, Núria Calpe.

Hi ha promocions a Mataró que havien quedat aturades i que en els darrers anys han sobreeixit, gràcies a la lleu recuperació del sector. Actualment en són exemples en marxa les promocions del carrer Pizarro, carrer Barcelona, carrer Colon, la plaça de l'Ajuntament, el carrer Sant Antoni o les naus del Rengle.

També tenen un pes important en la recuperació del sector els projectes de rehabilitació, especialment d'habitatges: "Ens trobem que potser no hi ha grans promocions, però sí que es belluguen moltes rehabilitacions", ha explicat la regidora responsable de la cartera d'Urbanisme, Núria Calpe.

A més, hi ha altres grans projectes encara pendents d'aprovació, tant d'habitatges com comercials que podrien veure la llum en les pròximes setmanes. N'hi ha almenys dos força avançats, tant al centre de Mataró com a la zona de Rocafonda. "Les dades dels serveis de llicències d'obres indiquen una evolució positiva", reitera Calpe.