Instal·len leds a 900 punts de llum per tota la ciutat

Substitueixen l'antiga tecnologia de vapor de sodi i permeten un estalvi anual de fins a 42.000 euros

  • Redacció
  • Dimecres, 20 Gener 2016 09:36

Ronda Prim

L’Ajuntament ha començat els treballs per a instal·lar leds a 900 punts de llum de la xarxa d’enllumenat públic de la ciutat que actualment funcionen amb vapor de sodi. La major part de les lluminàries que es renovaran estan situades en avingudes principals amb potències elevades, tot i que també s’hi actuarà en carrers amb problemes lumínics.
 Dels 900 punts de llum a substituir, 700 s’han adquirit gràcies a una subvenció de 180.000 euros del Pla Xarxa de Governs Locals de la Diputació de Barcelona. Els 200 restants, amb un cost d’uns 60.000 euros, se substitueixen en el marc dels treballs de manteniment preventiu previstos pel contracte de manteniment de l’enllumenat públic de Mataró.

Els treballs de renovació afecten un 5,46% del total de punts de llum de la ciutat. La instal·lació dels nous leds suposa un estalvi de 279.450 kW/h/any, que equivaldran a 42.244  euros anuals, tot això sense tenir en compte l’estalvi que també s’aconseguirà en sol·licitar la reducció de potència i el canvi de tarifa d’aquests fanals.

Aspectes ambientals

En l’actuació també s’han tingut en compte la preservació del medi ambient, s’ha limitat per sobre d’allò que estableix la normativa, aspectes com: la temperatura de color, evitant les tonalitats blanques fredes, excessos d’il·luminació, i l’emissió de llum cap al cel, i prioritzant, per altra banda, la reproducció cromàtica, que permet veure millor els colors dels objectes il·luminats.

LES XIFRES
14

Un 14,57 per cent de l'enllumenat públic de la ciutat ha adoptat ja la tecnologia led

42.000
L'estalvi anual pot ser de més de 42.000 euros, sense comptar el canvi de tarifa