El Cafè Nou serà un equipament públic a disposició de la ciutat

L’Ajuntament signarà el conveni amb les dues parts i en decidirà els usos el pròxim mandat

  • Redacció
  • Dilluns, 13 abril 2015 13:21

Pati Cafè Nou edifici

Una passa més per resoldre un litigi històric. El Ple va aprovar inicialment un conveni entre l’Ajuntament, la Fundació Unió de Cooperadors, el Patronat Sagrada Família, el Centre Catòlic i la Unió de Cooperadors que suposarà que l’edifici, del patrimoni històric del cooperativisme, passi a titularitat municipal per mitjà de l’expropiació. El Cafè Nou serà un equipament públic a disposició de la ciutat els usos del qual es decidiran en el pròxim mandat.
 
L’acord actual preveu modificar el Pla General per qualificar el pati i l’edifici com a equipament públic i zona verda municipal. L’Ajuntament els obtindrà per expropiació directa. Segons el conveni, en els 3 mesos següents a l’aprovació definitiva de la requalificació urbanística l’Ajuntament iniciarà l’expedient expropiatori. El valor de l’expropiació, que l’Ajuntament haurà de liquidar al Patronat Sagrada Família, titular registral dels béns, és de 624.092 euros. El pagament es durà a terme en 10 anualitats de 62.409,2 euros cadascuna, abonades abans del 30 de juny de cada any. 

3 anys per expropiar

Mentre es tramita la modificació del Pla General i fins a finalitzar l’expropiació, la propietat cedeix l’ús de l’immoble per un termini de 3 anys prorrogables. L’Ajuntament avançarà el primer pagament com a contraprestació per aquesta cessió en un termini de 30 dies des de la formalització del conveni. Els següents pagaments es faran cada any a compte del preu de l’expropiació o, si encara no s’hagués produït, en concepte de contraprestació per la cessió. Si l’expropiació no es fa en el termini de 3 anys, el conveni quedarà extingit i el Patronat Sagrada Família es farà seves les quantitats percebudes.