Bankia cedirà 10 pisos per a la borsa de lloguer social de l’Ajuntament

Es destinaran a afectats per desnonaments que pagaran entre 150 i 200 euros al mes

  • Redacció
  • Dijous, 07 Novembre 2013 12:51

La signatura entre Mora i el representant de Bankia

En un acte sense presència dels mitjans per exprés desig de l’entitat bancària, l’Ajuntament de Mataró i Bankia van signar dimecres que deu pisos buits de l’entitat a la ciutat passin a formar part de la borsa d’habitatge de lloguer social. L’Ajuntament aconsegueix així la primera concreció del seu pla per posar els pisos buits de les entitats financeres a disposició d’aquest tipus de lloguer després que fa dies elevés a 400 el nombre d’habitatges que caixes i bancs tenen en desús a la ciutat. L’Alcalde Joan Mora va signar l’acord amb Joaquim Saurina, director territorial de Catalunya Nord de Bankia.

Els pisos passaran a formar part d'una borsa de lloguer social especial per a famílies desnonades o que corren el risc de ser-ho per estar immerses en un procés judicial d'execució hipotecària. L'Ajuntament s'encarregarà del procés d'assignació dels habitatges a les persones més necessitades, prèvia valoració per part dels serveis socials municipals. El preu del lloguer oscil·larà entre els 150 i els 200 euros mensuals i el termini del contracte serà per 5 anys.

Condicions

La condició per accedir a aquest arrendament d'interès social és: haver perdut l'habitatge habitual com a conseqüència d'un procés d'execució hipotecària o estar en procés de reclamació judicial. Es prestarà especial atenció a la gent gran, víctimes de violència de gènere o persones amb discapacitat o en risc d'exclusió social.

Durant la reunió, el director territorial de Catalunya Nord de Bankia, Joaquim Saurina va dir que "davant el problema creixent en relació a l'habitatge, i dins les nostres possibilitats, ens congratula haver trobat aquesta via de suport a les iniciatives socials de la ciutat de Mataró." L’alcalde de Mataró, Joan Mora, va sol·licitar als directius de bancs i caixes que aportin aquests habitatges buits a la borsa de lloguer social, propòsit que persegueix des de fa temps la Comissió especial mixta per prevenir i evitar els desnonaments de Mataró.