Comença l'enderroc de l'antic Club Nàutic

Les obres duraran 6 setmanes i deixaran el solar adequat com a aparcament

L'antic Club Nàutic comença a desaparèixer. El matí d'avui divendres han començat els treballs d'enderroc de l'edifici. Uns treballs que permetran alliberar una superfície de més de 3000 metres quadrats al passeig marítim, a la vegada que s'acaba amb el problema d'insalubritat i deixadesa que venia patint l'edifici.

 

El solar que quedarà després de les feines, que està previst que durin sis setmanes entre enderrocament i posta a punt de l'espai, es destinarà a places d'aparcament. L'alcalde, Joan Mora, ha demanat aquest matí "paciència" als usuaris de les platges de la ciutat mentre durin els treballs. "Les molèsties d'avui són els avantatges de demà", ha dit, recordant que s'ha intentat anar amb la màxima celeritat per a que "aquest estiu la ciutat pugui gaudir d'aquest espai". Mora no ha volgut fer hipòtesis sobre possibles usos d'aquest nou espai més enllà de l'aparcament inicial ja que ha recordat que, en el moment en que es vulgui fer-hi alguna altra cosa, es necessitarà, no només l'aprovació del ple municipal, sinó també de Puertos del estado i la de Generalitat.

 

Els representants de les tres administracions que han fet possible l'enderrocament de l'edifici -ajuntament, Consell Comarcal i Generalitat- han coincidit en destacar la importància de la col·laboració a l'hora d'aconseguir recuperar aquest espai a primera línia de mar.

Primera subhasta A l'hora d'adjudicar les obres d'enderroc, l'ajuntament de Mataró ha dut a terme la primera subhasta electrònica per adjudicar un projecte d’obres que es fa a tot l’Estat a través de la Plataforma Electrònica de Compres de les Administracions Públiques. Aquesta modalitat simplifica els processos de contractació ja que suposa un estalvi de temps i de paper en la tramitació. Així, en el cas mataroní, el preu de sortida era de 289.789 euros. Finalment, es va adjudicar el projecte per un import de 139.240 euros, que suposa una baixa del 51,95% respecte el pressupost inicial.