Mataró busca alternatives als laterals per a l’accés nord

L'alcalde, Joan Mora, aposta per "microactuacions" més barates per "desembussar" el trànsit al nord de la ciutat

L'Ajuntament de Mataró està estudiant diferents solucions tècniques que permetin descongestionar de trànsit el nord de la ciutat, alternatives a la construcció de les calçades laterals plantejades l'anterior mandat. El principal problema de mobilitat se situa en l'enllaç amb l'autopista C-32 des de la Via Europa i l'alcalde, Joan Mora, creu que si es canvia la configuració de la rotonda que hi ha actualment per fer-la més "fluïda", es "desembussaria automàticament el trànsit". El mateix es planteja per al sector Turons i per a la riera d'Argentona. Mora ho va explicar durant una visita del conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, que ha donat suport als plantejaments de l'alcalde.

"La voluntat de trobar una solució de futur que sigui estable. A Mataró es va pensar que les calçades laterals eren una solució, però els laterals resolen aquests problemes". El conseller Recoder va explicar durant una visita al Port de Mataró el seu rebuig als laterals i dóna suport a l'alcalde en la seva recerca d'alternatives més econòmiques i que produeixin un "millor efecte" sobre la mobilitat.



Menys impacte"S'estan analitzant actuacions que a nivell d'impacte serien molt menors que els laterals", va detallar l'alcalde. Mora adverteix, a més, que la construcció dels laterals podria "perpetuar" el peatge de l'autopista. També es va referir a l'aspecte econòmic: "Trobarem sortides a un cost menor que els laterals", va afirmar. Mora ha parlat de "microactuacions" que afavoreixin la fluïdesa del trànsit i, en el cas del principal accés a Mataró per l'autopista, el de la Via Europa -dóna accés a l'hospital i a un centre comercial-; l'alcalde ha dit que caldria fer una "configuració diferent" de la rotonda. "Espero que es pugui fer el més aviat possible, però exigir que sigui demà és complicat, en la situació econòmica actual", conclou.