El Corte Inglés pagarà 20 milions a l’ajuntament pels terrenys

Els terrenys s’acaben de pagar i ja només s’ha d’esperar l’inici de les obres, dilluns se signa la compra-venda

L’ajuntament de Mataró tindrà aquest proper dia 9 un regal de reis de mans del Corte Inglés. El futur centre comercial de la ciutat pagarà al govern local un total de 19’2 milions d’euros, el que suposa el 80% del preu del sòl que va comprar el 2009 per instal·lar la que la ciutat espera que sigui “locomotora comercial”. Fa dos anys, El Corte Inglés ja havia anticipat el 20% del preu, 4’8 milions d’euros. En aquell moment va posposar la resta del pagament a la concessió de les llicències urbanístiques que l’ajuntament atorgarà previsiblement aquest dia 9.

La compra i les llicències donen llum verda a les obresPoden començar les obresNo seran les úniques llicències que rebrà el futur centre comercial. La Generalitat té previst entregar el mateix dia les llicències comercials a l’operador, un tràmit que permetrà que el contracte de compra-venda dels terrenys es faci efectiu amb aquesta data. Aquest tràmit permet l’inici en qualsevol moment de les obres de construcció de l’edifici que ocuparà la cruïlla entre la Ronda Alfons XII i el carrer de Miquel Biada. L’ajuntament espera que aquestes obres s’iniciïn aviat, però el Corte Inglés encara no ha posat data a l’arribada de les excavadores.

L’arribada d’aquests diners ja estava prevista en els pressupostos i, per tant, ha estat un bon regal de reis però no una sorpresa. A més dels terrenys, el Corte Inglés també haurà de pagar les despeses d’urbanització de la zona i dos milions extra pel desmuntatge i trasllat de l’antiga fàbrica de Can Fàbregas que ocupava el solar ‘desitjat’.

 800 llocs de treball

El nou centre comercial tindrà unes dimensions semblants a les del centre obert a la ciutat de Tarragona fa uns mesos.  Segons la planificació, l’edifici tindrà sis pisos i diversos soterranis destinats a aparcaments. La superfície comercial serà de 38.000 metres quadrats d’un total de 60.000 metres quadrats. L’edifici de Tarragona va costar 160 milions d’inversió i va generar 800 llocs de treball, dels quals 300 d’ells directes. Aquestes són les xifres que es preveuen al centre comercial de Mataró.