Arxiven un recurs contra la modificació urbanística pel Corte Inglés

La CUP havia presentat un recurs contra els canvis urbanístics

Una sentència del jutjat contenciós administratiu número 13 de Barcelona ha desestimat el recurs que la CUP va presentar l'any 2008 contra un decret del llavors alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, que aprovava la urbanització de la ronda Barceló i l'illa de Can Fàbregas. Davant aquesta sentència, Baron celebra la decisió del jutge de desestimar aquell recurs i retreu al seu successor, Joan Mora (CiU), que no hagi informat públicament de l'existència d'aquesta sentència favorable.

El procés que havia de suposar l'inici de les obres del Corte Inglés l'any 2009, però, s'ha acabat dilatant en el temps. Ara, el jutge considera que el procés va ser “perfectament lícit”. Així, els canvis urbanístics impulsats per l'anterior tripartit municipal -PSC, ICV-EUiA i ERC- són els que ara serveixen perquè puguin començar les obres.

Concretament, el plantejament preveia, a més del desmuntatge de l’antiga nau de Can Fàbregas i de Caralt, que un 75% del sòl d'aquest sector seria privat i qualificat com a zona comercial.També es preveia la construcció d'un gran aparcament soterrat de més d'un miler de places. Pel que fa a l'entorn del carrer Biada, el projecte preveia la transformació de quatre illes d'ús industrial en espais públics i d'equipaments. En una segona fase es preveia també la construcció d'habitatge.