L’ajuntament ‘blinda’ el Corte Inglés amb una modificació del PMU

Les modificacions afecten la planta subterrània i l’aparcament

El govern municipal porta aquesta setmana a aprovació al darrer Ple Municipal del mandat -demà dimecres 4- un dels últims capítols del culebrot ‘Can Fàbregas’. En aquest cas, una modificació del Pla de Millora Urbana (PMU) de l’Illa de Can Fàbregas de cara a adaptar el projecte al que demanava la Comissió Provincial d’Urbanisme de la Generalitat. Concretament, aquesta comissió posava una sèrie de condicions per a aprovar el projecte. Dues condicionsEl Pla de Millora Urbana que ha patit la modificació estableix les superfícies del futur Corte Inglés així com el nombre de places d’aparcament de què disposarà. Una de les condicions té a veure, precisament, amb l’aparcament que, segons la Generalitat, s’ha d’ubicar en la seva totalitat sota l’edifici. Malgrat això, no hi ha hagut cap gran modificació ja que es manté la previsió de 600 places d’aparcament sota el centre comercial i la resta a la zona pública del carrer Biada.

L’altra condició posada per la comissió tenia a veure amb l’aprofitament comercial de la planta subterrània del centre. Un aprofitament que ja es contemplava. Abans de fer aquestes modificacions, el govern mataroní va voler presentar un recurs a les peticions de la comissió però finalment ha decidit fer les modificacions per no posar en perill el projecte amb anades i vingudes judicials. El grup municipal de Convergència i Unió (CIU) ha volgut recordar, arran d’aquestes modificacions, que van ser ells els que van instar al govern en roda de premsa a fer aquests canvis.

Més modificacions

Fent cas a unes prescripcions fetes per la Generalitat, també es presenta al Ple de maig una modificació puntual del Pla General dels entorns del carrer Biada en els que s’ha rebaixat l’edificabilitat del sector i s’han redactat unes condicions perquè l’adjudicatari de la gestió de la nau de Can Fàbregas sigui qui assumeixi el cost de la seva reconstrucció. La Generalitat considerava que les càrregues no podien recaure sobre el propi sector.