Recoder es compromet a ampliar el termini d'al·legacions a la ronda del Maresme

El conseller alerta que en la ronda de Mataró hi ha menys marge però que mantindrà converses

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluis Recoder, s'ha compromès ampliar el termini d'al·legacions en l'estudi informatiu que avalua la construcció de la Ronda del Maresme. Recoder ha fet públic aquest compromís en resposta a la interpel·lació que el grup parlamentari d'Iniciativa per Catalunya Verds-Esquerra Unida i Alternativa li ha fet al ple del Parlament d'aquest dimecres 23. El conseller s'ha compromès a mantenir una “acció intensa de diàleg i debat” amb el territori per “introduir les millores assumibles” en el projecte de la Ronda del Maresme.



 

Després de reconèixer que aquest projecte “té molts enllaços i rotondes intercalades” i que “s'ha de veure quina és la millor solució”, Recoder s'ha compromès a ampliar el termini d'al·legacions en l'estudi informatiu aprofitant que aquest encara està en procés d'informació pública i té, per tant, un marge més ampli de debat. 


Ronda de Mataró, més difícil


Pel que fa a la possibilitat de debatre la futura Ronda Mataró el conseller s'ha mostrat més pessimista ja que l'obra ja està assignada a un contractista que reclama el seu dret a començar els treballs. No obstant, Recoder també s'ha compromès a mantenir el diàleg amb els representants territorials per parlar sobre aquest projecte i el de la Ronda del Baix Maresme. En aquets sentit, Recoder ha explicat que s'ha entrevistat amb l'alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, i que en un futur ho farà amb  l'Ajuntament d'Argentona; el president del Consell Comarcal, Josep Jo, i els representants de les diverses sensibilitats que hi ha al territori al voltant d'aquesta via per parlar sobre el projecte. 



La intenció és que aquestes entrevistes serveixin per assolir “un escenari prou clar” perquè la moció que s'aprovi en el proper ple parlamentari “tingui el suport ampli de la cambra”.

m1tv: 'Recoder vol consensuar la Ronda amb el territori'