El centre de Mataró estarà tres anys en obres per preparar l'arribada del Corte Inglés

És l'inversió més alta feta mai en un espai tan petit

L'Ajuntament de Mataró aixecarà fins a una vintena de carrers del centre de la ciutat per preparar l'arribada del Corte Inglés al carrer Miquel Biada. Durant els pròxims tres anys, fins abans de l'obertura del centre comercial, els carrers del centre de Mataró se sotmetran a una important transformació urbanística amb un doble objectiu. La ciutat ha d'estar preparada per a l'augment de transit en el nucli urbà, garantint la mobilitat, i s'ha de donar una imatge més 'agradable' als carrers per millorar la competitivitat del comerç de proximitat. El govern municipal diu que farà les obres per fases per evitar el col·lapse. El pressupost de les actuacions previstes és de 4,7 milions d'euros.
 
El Nadal del 2010 el Corte Inglés de Mataró preveu aixecar la persiana per convertir-se en la nova locomotora comercial de la ciutat. L'arribada dels grans magatzems vol ser aprofitada, tant pel sector comerç com per l'Ajuntament, per configurar un nou centre ciutat que afavoreixi la millora de l'economia de la capital del Maresme. Ja ha començat el compte enrere per posar l'entorn del Corte Inglés a punt i aprofitar les sinèrgies que generarà aquest espai. La ciutat, però, també haurà d'estar preparada per absorbir la gran quantitat de gent que mouen aquests grans magatzems sense que es generin situacions de col·lapse. Diferents regidories de l'Ajuntament treballen de forma transversal i ja està llest un primer calendari d'actuacions.
 
Fins a 20 carrers afectats 
Durant els pròxims tres anys es faran obres en fins a una vintena de carrers amb la voluntat de crear una continuïtat comercial entre el Corté Ingles i la resta d'eixos comercials de la ciutat. L'objectiu és que la locomotora comercial actuï de 'node' i que els visitants puguin passejar d'una manera 'confortable' i 'agradable', segons ha explicat la regidora de Promoció Econòmica, Alícia Romero. El responsable d'Obres, Francesc Melero, ha detallat que els treballs es planegen per trimestres per evitar posar tota la ciutat 'de potes enlaire' de cop i minimitzar així els problemes que es puguin ocasionar. Melero també ha comentat que casa carrer tindrà el seu propi projecte executiu per tal d'adaptar-se a les necessitats de veïns i comerciants.
Qüestió d'aparcament 
Des de Via Pública, Oriol Batista preveu que l'obertura del Corte Inglés faci augmentar entre 4.000 i 7.000 vehicles el trànsit del centre de la ciutat. No creu, però, que això hagi d'ocasionar una saturació. 'Sí que poden haver certs problemes en dies i hores punta', ha matisat. Per fer-hi front es preparen actuacions com la semaforització de cruïlles, l'ampliació de carrils, una nova xarxa del Mataró Bus, noves parades de taxi o la creació d'un carril bici, 'sense oblidar els desplaçaments a peu'.