Les obres de l’Estadi d’Atletisme van per bon camí

La pista tindrà vuit carrils que és el que demana la Federació d’Atletisme per acollir grans proves 

Aquesta setmana l’alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, acompanyat dels regidors d’Esports i d’Urbanisme, ha visitat les obres de remodelació de l’Estadi Municipal d’Atletisme. Les obres que van començar el passat més de febrer segueixen el seu curs i està previst que finalitzin el proper més de setembre. Cal recordar que durant aquest temps es portarà a terme la primera fase de les obres, on la gran novetat serà que la pista comptarà amb vuit carrils. D’aquesta manera l’estadi complirà la normativa de la federació d’atletisme per acollir esdeveniments esportius de primer nivell. Un cop acabada la primera fase, es portarà a terme la segona on s’adequaran les instal·lacions annexes al complex esportiu, com són els nous vestuaris, el gimnàs, la sala antidopatge,  o l’habitació per poder veure la “foto finish”.

Aquestes reformes que s’estan fent ajudaran a millorar la pràctica esportiva a més de 1.400 usuaris que té el recinte esportiu. De tots aquests en podem trobar des d’atletes de primer nivell o en formació, fins als nens de les escoles que complementen la classe d’educació física a l’estadi, passant per els nombrosos  socis dels clubs atlètics de la ciutat  que practiquen l’activitat física com a lleure. Ara mateix molts d’aquests esportistes i fins al més de setembre estan entrenant en diversos espais de la ciutat i estadis d’altres poblacions pròximes.

La ciutat tindrà un estadi de primer nivell Durant aquesta primera fase de les obres, a més dels dos nous  carrils que s’afegiran a la pista  fins als vuit que demana la federació, també se’n construirà un altre al voltant de la pista per fer ens entrenaments de fons, a la vegada que es posarà nou tot el paviment de la pista. Al centre de l’estadi s’hi col·locarà la zona de gespa per acollir competicions com el llançament de javelina o de pes entre d’altres.

Al tram final d’aquest primer període d’obres, es compraran casetes prefabricades que serviran com a vestuaris i magatzems, ja que els edificis que feien fins ara aquesta funció han estat tirats a terra per l’ampliació de la pista.  Tot i això aquests equipaments improvisats serà provisionals, ja que funcionaran fins a la finalització de la segona fase de les obres es s’equiparà a l’estadi d’aquests equipaments.