Investiguen l’autoescola Beltran per uns tests d’examen il·legals

Requisen els ordinadors per aprendre la ‘teòrica’

Des de divendres de la setmana passada, l’oficina central de l’autoescola Beltran, ubicada davant del Parc Central, està precintada per ordre del jutge. El motiu és una investigació que està instruint un jutge de Ceuta sobre irregularitats en el procés d’obtenció del carnet de conduir, i que ha provocat el tancament de 100 autoescoles arreu de l’estat, entre elles 2 de la comarca.

Segons explica el propietari de l’Autoescola Beltran, Jordi Comelles, les investigacions sobre la seva escola de conduir es centren en un material informàtic de suport a l’aprenentatge del reglament de trànsit, adquirit legalment. “Simplement és un programa d’ordinador per aprendre la teòrica —explica Comelles— no tenim res a amargar”.

Revelar ‘secrets d’estat’
La problemàtica d’aquest software, és la similitud amb les preguntes de l’examen teòric de conduir, que la Direcció General de Trànsit considera un secret d’estat. Així doncs, l’autoescola Beltran està acusada de revelar aquests “secrets d’estat”. Comelles explica que el subministrador d’aquest programa informàtic és un dels implicats en la xarxa d’obtenció fraudulenta de carnets de conduir, i d’aquí ve tot l’embolic.

Per ara, els ordinadors requisats per la Guàrdia Civil estan a les dependències del cos a Premià a l’espera que el jutge de Ceuta els reclami, mentre l’oficina continua precintada. Comelles explica que cap alumne està afectat pel tancament, que s’han reubicat a les altres oficines de l’autoescola. Per últim, la Gestoria Beltran, antiga propietària de l’autoescola, s’ha volgut desmarcar de les investigacions per no tenir-hi cap relació.