Un jutge de Sabadell reobre el cas del crim d'Helena Jubany

La causa per l'assassinat de la mataronina, l'any 2001, estava arxivada des del 2005

  • Redaccio - ACN
  • Dilluns, 03 Agost 2020 18:11

Helena Jubany

El Jutjat de primera instància número 2 de Sabadell ha acordat reobrir les actuacions respecte a un dels investigats per la mort Helena Jubany, que va ser assassinada el 2001. El magistrat ha decidit reobrir diligències d'acord amb l'informe de la fiscalia després de les noves proves aportades per la família de la noia assassinada, que a principis de juliol va demanar formalment que es reobrís el cas.

Cas Jubany

Recordem que la mataronina, que residia a Sabadell, va ser trobada morta en un celobert el 2 de desembre del 2001 després d'estar dos dies desapareguda. El cas es va arxivar el 7 d’octubre de 2005. El jutge crida a declarar testimonis, demana documentació a l'empleat d'una farmàcia, el titular d'una línia telefònica i segons els resultats demanarà una altra declaració.

El forense va determinar que la víctima no podia haver estat traslladada al terrat ni llançada per una única persona, segons l'escrit de l'acusació particular que recull el jutge per prendre la decisió de la reobertura del cas.

Demanen les declaracions de dos homes

Per aquest motiu el jutge demana la declaració testifical de dos homes que podrien aportar "indicis rellevants" per acreditar on vivia habitualment l'investigat. Aquestes declaracions "justifiquen la decisió de reobertura i la necessitat que les declaracions es practiquin judicialment".

També sol·licita obtenir la identificació del titular d'una línia telefònica que no s'ha identificat i que es va fer quan ja s'havia perdut la pista del parador de la víctima. El jutge considera que el titular d'aquesta línia "havia de tenir alguna relació amb tots dos" investigats. Finalment, practicades les diligències anteriors decidirà si fa declarar l'investigat.

El jutge s'oposa a la petició de secret de les actuacions perquè considera que "a la vista del temps transcorregut des de la comissió dels fets no existeix cap risc de destrucció dels mitjans de prova ni s'ha proposat ni disposat cap diligència que justifiqui aquella declaració".