Més de 12.000 adhesions al "Manifest Sabadellenc" per la reobertura del Cas Jubany

Els familiars i amics de la noia consideren que "hi ha prou indicis" per pensar que va ser víctima "d'un assassinat"

  • Redacció / ACN
  • Divendres, 22 Maig 2020 11:04

Web Jubany

L'entorn proper d'Helena Jubany, la jove mataronina de 27 anys que l'any 2001 va aparèixer morta al pati interior d'un bloc de pisos de l'Eixample de Sabadell, ha posat en marxa una campanya perquè es reobri el cas i s'esclareixin els fets. Els impulsors de la iniciativa han fet públic un manifest en què assenyalen que "hi ha prou indicis" per pensar que aquesta mort "fou un assassinat amb tints masclistes".

En aquest sentit, indiquen que el fet que la víctima no fos originaria de Sabadell "va determinar el curs de la investigació i les seves nefastes conseqüències". El darrer cop que se la va veure amb vida va ser el migdia del 30 de novembre. Dos dies més tard un veí va localitzar el cos sense vida de la jove, despullat i amb diverses cremades.

Helena Jubany

Demanen suport per reobrir el cas d'Helena Jubany, la jove que va aparèixer morta al pati d'un bloc de Sabadell el 2001. Els familiars i amics de la noia consideren que "hi ha prou indicis" per pensar que va ser víctima "d'un assassinat"

Demanen justícia

"Hi ha prou indicis per pensar que els presumptes responsables foren persones de Sabadell", explica el text que remarca que "malgrat el pas del temps, és imprescindible conèixer la veritat, confortar la família i amics, i que es faci justícia".

El manifest recorda que la víctima va aparèixer morta al pati interior d'un bloc de pisos del carrer Calvet d'Estrella de la capital vallesana i remarca que en aquest edifici hi vivien dos membres de la Secció Natura de la Unió Excursionista de la ciutat, de la qual Jubany en formava part. Una d'aquestes persones era Montserrat Careta, que va ser preventivament empresonada l'any 2002 i es va suicidar a la presó, i l'altra, la seva parella, Santiago Laiglesia, que va estar imputat però no va ser empresonat ni detingut. El cas no va arribar a judici i fou sobresegut el 2005", lamenten els familiars i amics.

"El conjunt de la societat civil sabadellenca ha de fer públic el seu suport a les famílies afectades, i aportar a la justícia totes les dades i informacions que puguin ajudar a esclarir els fets", sentencia el text.