Registre a Mataró en el marc d'un operatiu policial en contra del tràfic de persones

L'actuació s'ha estès fins a Portugal, on hi ha hagut diversos escorcolls, i ara per ara es comptabilitzen una onzena de detinguts

  • ACN - Redacció // Foto: ACN
  • Dijous, 06 Febrer 2020 09:21

Carrer Burriac

Onze persones han estat detingudes en el marc de l'operació que els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil han fet aquest dimecres contra una organització dedicada al tràfic de persones, segons han informat fonts pròximes al cas.

El focus principal de l'actuació policial es troba a les comarques de Ponent i al Pirineu, però també s'han fet escorcolls a Torrefarrera i a Rosselló, al Segrià i a Mataró. L'operació ha estat ordenada per un jutjat de Tremp i les actuacions s'han estès fins a Portugal. A hores d'ara, l'operatiu continua obert i no es descarten noves detencions en els pròxims dies.

El registre a Mataró

L'escorcoll a Mataró s’ha produït en un pis ubicat al número 61 del carrer Burriac, al barri de Cerdanyola, on hi viu una família amb tres fills menors d’edat, segons informa Mataró Audiovisual. El pare de la família seria una de les dues persones que s’ha emportat la Guàrdia Civil. D'altra banda, els cossos policials també han decomissat material de l'immoble. 

Una de les hipòtesis dels investigadors, segons han indicat a l'ACN fonts pròximes a la investigació, és que aquesta organització realitzava tràfic d'immigrants en dues direccions: algunes persones entraven a l'Estat irregularment, mentre altres passaven cap a Europa.