Tercer dia de temporal: pluja abundant i 19 ferits lleus

Al llarg d'aquesta nit, els Bombers han hagut de realitzar una desena d’intervencions per retirar arbres caiguts i per acumulació d’aigua

  • Redacció // Fotos: D. Ferrer
  • Dimecres, 22 Gener 2020 17:47

Temporal Gloria

Tercer dia de temporal Gloria a Mataró. Al llarg d'aquesta nit, la borrasca ha portat episodis de pluja abundant a tota la comarca del Maresme, fet que, combinat amb les fortes ratxes de vent, ha provocat que les incidències continuïn a l'alça.

A hores d'ara, ja són 19 les persones ferides lleus al municipi. Segons ha informat l'Ajuntament, encara hi ha ingressades tres persones a l'Hospital de Mataró.

Els Bombers han realitzat una desena d'intervencions durant la nit de dimarts a dimecres. La majoria han estat per a retirar arbres caiguts sobre cotxes o vials, que impedien la circulació de vehicles, i per acumulació d'aigua en habitatges i carrers. D'altra banda, aquests també han hagut de treballar per apagar un incendi que s'ha produït en un vaixell al moll Mataró Marina Barcelona del Port. 

Des de diumenge, quan va començar el temporal, el cos de Bombers ha realitzat prop de 500 sortides des del parc de Mataró, nombre equivalent a les sortides que acostuma a fer un parc petit durant tot un any.

Temporal Gloria

Dues de les incidències més destacades de les últimes hores han estat la caiguda d'una mimosa de grans dimensions sobre el pati de l'Escola Bressol La Caseta, al carrer Bonaire, i el fet que una onada s'emportés el far de l'escullera al Port ahir a la tarda. En aquest sentit, com a mesura preventiva, el passeig Marítim continua tancat i no s'hi pot accedir ni amb vehicle ni a peu.  

Quant a la circulació de trens, aquesta s'ha suspès entre Badalona i Maçanet per risc de desbordament de rieres, les inundacions en diversos punts de la costa i l'enfonsament del pont del riu Tordera a causa de la crescuda del nivell d'aigua en el tram Malgrat-Blanes. 

El Comitè de crisi del Pla bàsic d'emergències municipal ha tornat a reunir-se per fer balanç de les incidències i per coordinar actuacions. La Policia Local acumula 306 incidències des de diumenge.