Mataró segueix en alerta per la borrasca Gloria: s'eleven a 13 els ferits

Tres persones continuen ingressades a l'Hospital per diverses fractures

  • Redacció // Fotos: Daniel Ferrer / Cedides
  • Dimarts, 21 Gener 2020 17:16

Temporal de mala mar

El temporal no afluixa a Mataró. La borrasca Glòria continua provocant diversos incidents a la capital del Maresme a causa de les fortes ratxes de vent, que a hores d'ara ja venen acompanyades de pluja intensa. En total, s'eleven a 13 les persones ferides i a 270 les incidències ateses per la Policia Local. L'Ajuntament manté activat el Pla Bàsic d'Emergències i avui els centres educatius de la ciutat també romandran tancats per tal de reduir els desplaçaments, tal com va informar ahir la regidora de Seguretat Pública, Anna Villareal.

Una tretzena de ferits

Una col·lisió entre dos vehicles, que ha tingut lloc aquest migdia, ha deixat tres ferits més a Mataró a causa del temporal. De fet, l'accident s'ha produït a la cruïlla entre el Camí del Mig i el carrer Francesc Layret, on els semàfors no funcionaven. Els dos cotxes han quedat malmesos i un vianant ha estat atropellat. Als tres els han traslladat a l'Hospital de Mataró.

Aquesta matinada una dona ha hagut de ser atesa per un trau i un cop al cap com a conseqüència de la caiguda d’un envà sobre un immoble al número 29 del passatge Miró. Els bombers van rebre l’avís passades les tres i, un cop allà, van decidir desallotjar dues persones més i tallar l’accés al carrer com a mesura preventiva.

Des d’ahir el vespre, també s'han hagut de fer altres actuacions per arbres caiguts a causa del vent, i cobertes i claraboies que han quedat despenjades.  

Borrasca Gloria

Ahir van ser cinc les persones ferides a causa de la borrasca. Al matí, un home d'edat avançada va haver de ser traslladat a l'hospital després que una forta ràfega de vent el tirés a terra al carrer Joan d'Àustria. Un altre home va caure al carrer Sant Cugat, des d'on es va traslladar per voluntat pròpia a l'Hospital de Mataró. A la tarda, una dona de 89 anys va haver de ser ingressada a causa d'una caiguda que li va provocar una fractura greu a l'espatlla; un home va haver de rebre atenció mèdica per un cop al cap (encara està ingressat a falta de valoració), i un altre home va patir un cop a la cara que li va provocar ferides lleus.

Com vam informar ahir, diumenge es van haver d’atendre quatre persones: una dona que va resultar ferida lleu després que una palmera caigués al damunt del seu vehicle al passeig del Callao; dues més al vespre, quan material procedent d'una obra va caure damunt del seu vehicle que es trobava estacionat al carrer Unió, i una altra que va haver de ser traslladada a l'hospital després de patir un accident de moto a causa del fort vent.

L'alberg de Can Soleret també obrirà aquesta nit per atendre a persones sense sostre. El menjador Sant Joaquim, el Centre de Suport Alimentari L'Entorn i el Club Social Andana mantenen el seu horari habitual.

El Pla Bàsic d'Emergències, encara activat

L’Ajuntament manté activat el Pla Bàsic d’Emergències i segueixen tallats el passeig marítim, des de Sant Simó a l'avinguda Ernest Lluch; el carrer de Santa Teresa; el passatge Miró; el passeig de la Marina, entre l'avinguda Ernest Lluch i el carrer de Cabrils, i els accessos al Parc Central Vell, al pati de Can Marchal, al recinte de l'Escorxador (la Biblioteca Antoni Comas no obre avui al públic), al pati del Cafè Nou i al torrent d'en Forcat (per perill d'un pal d'electricitat inestable).

Pel que fa als centres educatius mataronins (escoles bressol, primària, secundària i adults), avui romandran tancats per reduir els desplaçaments a la ciutat. Altres municipis del Maresme que també han optat per aplicar aquesta mesura preventiva són: Canet de Mar, Arenys de Munt, Caldes d'Estrac, Sant Pol de Mar, Tiana, Arenys de Mar, Malgrat de Mar, Montgat, Pineda de Mar, Sant Vicenç de Montalt, Palafolls, Argentona, Òrrius, Teià, Vilassar de Dalt, Sant Andreu de Llavaneres, el Masnou i Sant Cebrià de Vallalta. En total, es veuran afectats més de 55.417 alumnes.

Borrasca Gloria

Al llarg de dilluns, el comitè de crisi de l'Ajuntament es va reunir fins a tres vegades per avaluar els efectes del temporal. Avui han tingut lloc dues trobades més.