Detinguts tres falsificadors de targetes de crèdit a Canet de Mar

Els detinguts ja estan a la presó per ordre del jutjat d’Arenys

Els Mossos d’Esquadra han detingut a Canet de Mar tres homes d’origen búlgar com a presumptes autors d’un delicte de falsificació de targetes de crèdit, tinença d’estris per falsificar moneda i efectes de timbres i de robatori amb força. Els detinguts ja han ingressat a la presó per ordre del jutjat de guàrdia d’Arenys de Mar.

Segons ha informat la polícia autonòmica, les primeres investigacions sobre aquest cas es van produir a finals de l’any passat, quan una patrulla dels Mossos d’Esquadra de Mataró va intervenir als ocupants d’un vehicle, inspeccionat en un control de carretera, un aparell que servia per copiar bandes magnètiques de targetes de crèdit.

En un caixer de Mataró
Aquest mecanisme col·locat de forma fraudulenta en el caixer automàtic d’una entitat bancària permetia als estafadors copiar les dades de les targetes de crèdit dels clients i, mitjançant un segon dispositiu, emmagatzemar els números secrets que els clients introduïen. Aquest aparell podria haver estat actiu en un caixer automàtic de Mataró fins a principis de febrer. Els detinguts van fer còpies de les targetes de crèdit i posteriorment, les van fer servir a Madrid per extreure diners dels comptes corrents dels titulars.

Els detinguts van ser localitzats el cap de setmana passat en una pensió de Canet de Mar. A l’habitació, els Mossos d’Esquadra van trobar infraestructura informàtica i tecnològica suficient per acusar-los del delicte de clonació documental amb finalitat de lucre fraudulent. Un cop efectuades les detencions, la polícia autonòmica continua investigant el delicte ja que els presumptes estafadors podrien haver actuat durant molt de temps. Ara per ara, se’ls atribueix l’autoria de cinc denúncies presentades per habitants de les comarques del Maresme i del Vallès Oriental.