Desarticulat un grup criminal especialitzat en els robatoris amb força en domicilis del Maresme

Se'ls relaciona amb robatoris a Alella, Argentona, Cabrera de Mar i Cabrils

Objectes recuperats pels Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat un grup criminal especialitzat en els robatoris en domicilis amb la detenció de tres homes de 26, 27 i 33 anys de nacionalitat albanesa. Se'ls relaciona amb cinc robatoris amb força comesos entre el 13 i el 15 d'octubre en domicilis de Lliçà d'Amunt, Alella, Argentona, Cabrera de Mar i Cabrils. Es desplaçaven amb un vehicle robat del qual portaven les claus en el moment de la detenció i tenien un amagatall a Badalona. Els tres presumptes autors dels fets van passar a disposició judicial el 18 d'octubre i el titular del Jutjat d'Instrucció número 6 de Santa coloma de Gramenet va decretar l'ingrés a presó dels tres detinguts.

Els arrestats pertanyien a grups especialitzats en els robatoris a domicilis que s'organitzen en bateries i s'intercanvien amb freqüència els seus integrants. Entre els membres del grup es repartien les tasques, dos dels lladres accedien a la casa objecte del robatori mentre el tercer, el conductor, els esperava al cotxe mentre feia tasques de vigilància. Prioritzaven les cases a quatre vents envoltades de jardí i actuaven al vespre per passar desapercebuts.

Després d'assegurar-se que no hi havia ningú a la casa seleccionada i saltaven la tanca o el mur perimetral. Aleshores es dirigien a la finestra més vulnerable i l'obrien amb un tornavís o eina similar. Un cop dins buscaven aquells objectes que habitualment tenen més sortida al mercat negre com joies, rellotges d'alta gamma a més de diners en efectiu.

Els investigadors van poder identificar els membres del grup seguint la pista del robatori d'un vehicle en el primer robatori, comès el 13 d'octubre a Caldes de Montbui. Quan les patrulles van detectar el turisme van ubicar el grup i van observar els seus moviments. Les detencions es van fer el 16 d'octubre a mitjanit mentre cometien un robatori a Cabrils.

Els lladres tenien un amagatall a Badalona on amagaven peces de roba utilitzades en els robatoris i part dels objectes sostrets. Els agents van recuperar diners en efectiu, eines, peces de roba, algunes joies i peces d'un vehicle d'alta gamma que havien sostret a Alella.