Els accidents de trànsit es van reduir un 15% durant el 2004 a Mataró

El 67% dels ferits en accidents són menors de 30 anys

Un total de 420 accidents de trànsit es van registrar durant l'any passat al nucli urbà de Mataró, cosa que representa un descens del 15,2% respecte al 2003, quan es van produir 495 sinistres, han informat avui fonts municipals.

Del total d'accidents ocorreguts l'any passat, un 92% van ser deguts a infraccions o accessos de velocitat i, d'aquests, en un 55% —més de la meitat— es van produir ferits que circulaven en ciclomotor o motocicleta. Segons les mateixes fonts, el 67% dels ferits que van patir accidents eren menors de 30 anys, encara que hi ha hagut una reducció del 31% en els casos d'accidents amb víctimes greus.

Més conscienciació pel 2005
Davant aquestes xifres, el Pla d'Actuació Municipal recull per a aquest any nous objectius per reduir la sinistralitat als carrers i el principal és continuar conscienciant els ciutadans mitjançant campanyes de comunicació, sessions d'educació viària i accions preventives.

Altres vies són incrementar les actuacions preventives com les sessions alternatives de denúncia de trànsit per a les infraccions lleus; controls d'alcoholèmia i de trànsit durant les 52 setmanes de l'any, instal·lar més elements reductors de velocitat als carrers, millorar la visibilitat en els encreuaments i estudiar la implementació de les noves tecnologies en el seguiment i control del trànsit.