Detinguts per atracar gasolineres amb l'ajut d'una treballadora còmplice

Una de les detingudes, veïna de Mataró, proporcionava informació als atracadors

Quatre persones han estat detingudes acusades d'atracar, pistola en mà, 19 gasolineres de l'àrea metropolitana de Barcelona, totes elles pertanyents a la mateixa empresa. Es dona el cas, que un dels arrestats era treballador de la Gasolinera que subministrava informació als atracadors.

Els detinguts haurien comès 19 atracaments a mà armada en gasolineres d'Arenys de Mar, Granollers, Badalona, Canet de Mar, Molins de Rei, la Roca del Vallès, Martorell, Santa Perpètua de Mogoda, Argentona, Sabadell i l'Hospitalet, on haurien aconseguir més de 145.000 euros.

Una treballadora de la gasolinera com a còmplice
Segons que ha informat avui la policia autonòmica, els detinguts, Fernando H.J., de 26 anys i veí de Terrassa, Antonio J.S., de 32 i de Badia del Vallès, Carmen N.M., de 38 i de Mataró, i Natalia J.S., de 29 i de Sabadell, estan acusats dels delictes d'atracament en via pública amb arma de foc, robatori amb violència i intimidació, lesions contra les persones i robatori i furt d'ús de vehicle.

Els detinguts atracaven gasolineres del mateix grup empresarial seguint les indicacions d’una de les treballadores i veïna de Mataró, Carmen N.M., que també és companya sentimental d'un dels arrestats, Antonio J.S. Fernando H.J. i Antonio J.S. eren presumptament els encarregats de cometre els atracaments, en què utilitzaven armes de foc curtes i aerosols de defensa, així com tècniques d'arts marcials per reduir les víctimes.

Atracaments perfectament planificat
Els atracaments estaven perfectament planificats: els assaltants, que actuaven disfressats, escollien gasolineres situades al costat de carreteres que podien facilitar una ràpida fugida, i escapaven en vehicles sostrets les matrícules dels quals havien duplicat prèviament. Tots els atracaments tenien lloc en dilluns, dia en què els encarregats de les gasolineres s'encarregaven d'ingressar la recaptació de la setmana, pel que els agents van sospitar que els assaltants tenien com a còmplice un treballador de l'empresa.

En els pisos dels detinguts es van trobat 35.000 euros, quatre pistoles, un revòlver, tres escopetes, dos silenciadors, dos walky-talkie, quatre armilles antibales, mil cartutxos de munició, un manual i material per a la fabricació d'explosius, a més de disfresses, plans de centres comercials i dades de vehicles blindats. Per els documents trobats els investigadors creuen que els detinguts estaven preparant un nou atracament a un furgó de seguretat blindat o a un centre comercial.