El jutge retira el carnet al conductor ebri d’un autocar escolar

El conductor va ser detingut en sobrepassar 7 cops la tassa d’alcoholèmia

  • Divendres, 17 Desembre 2004 01:00
El jutjat d'instrucció número 3 d'Arenys de Mar ha retirat el permís de conduir durant dos anys a l'home que va ser detingut ahir quan circulava amb un autobús escolar buit amb un índex d'alcoholèmia d'1,09, segons fonts policials.

En el judici ràpid, celebrat ahir dijous, contra el conductor Francisco Javier G.A., de 40 anys i veí de Malgrat de Mar, el jutje l’ha condemnat inicialment a dos anys de retirada de carnet i a sis mesos de presó al conductor, acusat dels delictes de seguretat del trànsit i conducció sota els efectes de begudes alcohòliques.

Recordem que Francisco Javier G.A. va ser detingut dimecres a la tarda a Santa Susanna quan conduïa ebri per la carretera C-32 per anar a buscar els alumnes de l'escola Les Alsines de Girona. Quan va ser detingut, el conductor de l'autobús escolar presentava un índex d'alcoholèmia d'1,09 mil·ligrams, més de set vegades el màxim permès per la llei per als vehicles dedicats al transport de menors.

Rescissió i acomiadament
De la seva banda, l'escola Les Alsines de Girona, els alumnes de la qual transportava el conductor, ha acordat rescindir el contracte que tenia amb l'empresa Autocars Calella, en què el detingut treballava cobrint una ruta entre Sant Pol de Mar, Caldes de Malavella i Girona.

La companyia de transport ha acomiadat el conductor, que feia vuit mesos que treballava a l'empresa i, segons els responsables d'Autocars Calella, mai abans havia protagonitzat cap altre incident.