"Pintar un llaç groc no és motiu per a una detenció"

Familiars i amics de Blai Manté esperen el seu alliberament davant dels Jutjats

  • Redacció / Fotos de Daniel Ferrer
  • Dilluns, 28 Maig 2018 18:55

Concentració detingut

"Si pintar un llaç a una paret és motiu per estar detingut, és que realment estem ben malament". La reflexió la feia en veu alta Pau Manté, el germà d'en Blai, el mataroní detingut aquest migdia per la Policia Local després de negar-se a ser identificat pels agents que l'acusaven d'haver pintat un llaç groc en una paret. Familiars i amics dels detinguts, així com membres del CDR local, resten concentrats davant dels Jutjats de Mataró on s'espera que sigui alliberat.

Concentració detingut
El germà del detingut es confessa "com tothom, entre la sorpresa i la indignació" i apunta que "en aquest país pots acabar detingut per fer un tuit, per fer una pintada o simplement per ser sospitós de qualsevol de les dues coses".

Manté explica que el seu germà ha estat abordat quan tornava en bicicleta a casa després de ser identificat per la grua municipal, suposadament fent la pintada polèmica. Al respecte apunta que "Catalunya està plena de llaços grocs, pintar-ne un no hauria de ser motiu perquè uns policies et detinguin de males maneres".