Centenars de persones rebutgen l’agressió feixista

El CDR Mataró omple la Plaça de Cuba i talla la Nacional al clam de “fora feixistes dels nostres barris”

  • Cugat Comas i Fotos de Daniel Ferrer
  • Dilluns, 06 Novembre 2017 09:35

Manifestació antifeixista

La part alta de la Plaça de Cuba es va omplir de gom a gom diumenge al vespre. La convocatòria era del Comitè en Defensa de la República de Mataró i en rebuig de l’agressió feixista soferta per un mataroní de 29 anys dissabte, que havia començat al mateix espai. El silenci es podia tallar amb un ganivet i la indignació i rebuig per tot el que comporta que una acció així s’esdevingui a la pròpia ciutat prenia cos amb el crit repetit de “fora feixistes dels nostres barris!”. L’incident mataroní ha estat una de les notícies del cap de setmana a Catalunya i els congregats es comptaven a centenars. L’organització va donar una xifra de 2.000 persones, segurament exagerada.

Manifestació antifeixista

La trascendència de la convocatòria es notava pel canvi de lloc habitual de les concentracions i el to greu de crits i intervencions. Mataró havia estat escenari d’una agressió feixista. La resposta ciutadana prenia caràcter d’acció-reacció.

Només van prendre la paraula l’Associació de Veïns de Can Marchal i membres del propi CDR local. Els primers ho van voler fer en ser l’AV de la zona on s’havia produït l’incident i els segons per denunciar “la impunitat del feixisme sota la protecció de l’Estat espanyol”. El manifest denunciava que l’agressió mataronina “no és un fet aïllat” i l’emmarcava en la “permissivitat de l’estat, que té en el feixisme una eina de repressió”. Els membres del CDR van cridar a fer “front comú per rebutjar el feixisme allà on sigui” assegurant que “a Mataró són presents a l’Ajuntament i cal aïllar el seu missatge d’odi”. També van apuntar a la responsabilitat dels mitjans de comunicació i van assegurar que “no posicionar-se ara és ser còmplice de futures agressions”. Els crits antifeixistes de “no passaran” van cloure el petit acte.

Al final de l’acte a la Plaça de Cuba, bona part dels congregats van tallar durant uns minuts la Nacional II just davant de l’Estació.
Manifestació antifeixista

Manifestació antifeixista


Els fets

La víctima va ser increpada, dissabte a un quart de vuit del vespre, quan sortia de casa seva per un grup d'unes 15 o 20 persones d'ultradreta. Alguns d'ells el van assaltar per l'esquena i li van donar cops de puny a la cara. A causa de les ferides, va ser evacuat a l'Hospital de Mataró amb ferides de poca gravetat.