Detenen un extreballador i una altra persona com autors de la mort del vigilant del Lasal

Les investigacions apunten a un possible intent de robatori

Els Mossos d’Esquadra han detingut, en les darreres hores, dues persones com a pressumptes autors de l’homicidi del vigilant del xiringuito Lasal de la platja de Mataró. Els dos detinguts responen a les identificacions de Raúl OR, de 24 anys d'edat i veí d'Alcoletge (a prop de Lleida), i Santiago LR, de 18 i veí de Mataró.

Les investigacions dels cossos de seguretat han portat fins a les detencions, dimecrs un i dijous l’altre, d’aquest dos pressumpest implicats en el crim que va ocòrrer el passat 25 d’agost a primera hora del matí a les proximitats de l’establiment, a la mateixa platja de Sant Simó. Recordem que va ser un operari del servei de neteja de la platja que va descobrir el cadàver del vigilant, Herminio CT, que presentava un fort impacte al cap.

Amb les detencions també s’ha pogut recollir més proves necessàries per a la investigació. Segons aquestes investigacions, els dos detinguts serien els autors materials de l'assassinat i les proves incriminatòries s'han recollit de les dues entrades i perquisicions realitzades en dos domicilis de Mataró, autoritzades pel Jutjat d'Instrucció número 2 de Mataró.

Un dels detinguts va treballar a Lasal
Segons expliquen fonts policial, un dels detinguts, Raúl OR, havia treballat durant el mes de juny al local. Aquestes noves dades traslladen les investigacions a pensar que la intenció dels assaltants era perpetrar un robatori a l'interior del local, un mòbil que es va truncar en ser sorpresos i reconeguts pel vigilant, d’aquí a que els joves agredissin al vigilant causant-li la mort.

Segurament impressionats pel fatal desenllaç, els joves van marxar de l’indret sense consumar el robatori, doncs els mateixos responsables del local van explicar que no s’apreciaven indici de força en l’accés del xiringuito. Ara també es podrà aclarir si el cadàver va ser arrossegat per la platja, com demostraven les marques a la sorra, i amb quina finalitat.

Els detinguts, durant les properes hores, passaran a disposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de Mataró.